Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακλήθηκαν οι πέντε απολύσεις

Η άμεση και δυναμική κοινή παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην επιχείρηση «TREE COMPANY CORPORATION» στο Π. Φάληρο χτες το μεσημέρι, ανάγκασε την εργοδοσία να ανακαλέσει τις πέντε απολύσεις εργαζομένων και σήμερα, όπως ο εργοδότης δεσμεύτηκε, επιστρέφουν κανονικά στη δουλειά τους. Στη χτεσινή κινητοποίηση των σωματείων συμμετείχε και η «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Φαλήρου, Νίκο Παπαγεωργίου.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη των ταξικών συνδικάτων και οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδωσαν δυναμική απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει για να φοβηθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω και ότι θα ενημερώσουν πλατιά τους κατοίκους και φορείς της περιοχής, καλώντας τους να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους και να συμμετέχουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ανάκληση των απολύσεων. Τελικά, ο εργοδότης, κάτω από την πίεση και την αποφασιστικότητα των ταξικών συνδικάτων και της παρέμβασης, αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις, λέγοντας στους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην παρέμβαση να πάνε σήμερα κανονικά στη δουλειά τους.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο τους, να προχωρήσουν στο στήσιμο σωματειακής επιτροπής και με τη συμμετοχή και τη δράση τους να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ