Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Νέα επίδειξη αυταρχισμού

Προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Στο πλαίσιο της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε χτες να προσφύγει στα δικαστήρια απαιτώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση που έχει κηρύξει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ για το Σάββατο 16 Οκτώβρη και την Κυριακή 17 Οκτώβρη. Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Η νέα απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων αναδεικνύει τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν για να μην οργανωθούν ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τα δικαιώματά τους, στόχο που εξυπηρετεί με τη στάση της και η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι βασικό αίτημα - και στην ουσία μοναδικό - της ΠΟΕ ΟΤΑ για την κινητοποίηση του Σαββατοκύριακου είναι η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης. Ετσι, η πλειοψηφία κουκουλώνει το κύριο που πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές πετσοκόμματος των αποδοχών τους και του συνόλου των δικαιωμάτων τους. Ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Σ' αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, οι ταξικές δυνάμεις είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους με την κινητοποίηση, καταγγέλλοντας πως λειτουργεί εντελώς αποπροσανατολιστικά για τον κλάδο.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, αναφερόμενη στην αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, τονίζει: «Η κυβέρνηση παραγγέλνει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Δίνει σινιάλο για το τι ετοιμάζει σε βάρος των εργαζομένων μετά τις εκλογές. Είναι μήνυμα στους υποστηρικτές του "Καλλικράτη", τους γαλαζοπράσινους διεκδικητές των δημαρχικών θώκων, το πώς θα υλοποιήσει τις βάρβαρες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των μαζικών απολύσεων, του φοροχαρατσώματος, της συνεχούς εντεινόμενης λεηλασίας των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Οι ταξικές δυνάμεις καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων που στόχο έχουν να φοβίσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία, καλλιεργώντας τη λογική του μικρότερου κακού, οδηγεί τον κλάδο από ήττα σε ήττα και επί της ουσίας διευκολύνει το πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Η μοναδική απάντηση για τους εργαζόμενους, η καταδίκη των πολιτικών υπηρετών του κεφαλαίου στους δρόμους του ταξικού αγώνα, αλλά και με την ψήφο, την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίκη συνδικαλιστών στο Βόλο (2016-07-19 00:00:00.0)
Δικάζονται συνδικαλιστές σήμερα σε Αθήνα και Ζάκυνθο (2014-01-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-09-13 00:00:00.0)
Κοινή δράση υπονόμευσης των αγώνων (2010-11-25 00:00:00.0)
«Στο κενό» οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ (2010-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ