Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΘΕΛ: Γενική συνέλευση πραγματοποιούν στο πλαίσιο στάσης εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία). Οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά. Με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη σφοδρή αντεργατική επίθεση και στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης και στον τομέα των μεταφορών την οποία στηρίζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Καταλήγει, καλώντας σε συστράτευση με την ταξική γραμμή της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ.

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ): Τρίωρες στάσεις εργασίας για κάθε βάρδια κήρυξε για τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Οκτώβρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ. Οι στάσεις εργασίας θα γίνουν τις εξής ώρες: 11 π.μ.-2 μ.μ. και 2 μ.μ.-5 μ.μ. Η Ομοσπονδία αντιδρά στην έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού που επιβαρύνει την εργασία των εργαζομένων στα ΚΕΠ.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο - στο οποίο είχε προσφύγει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας - την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την οποία είχαν αποφασίσει να κάνουν αύριο, Κυριακή. Μετά από την απόφαση αυτή η απεργία δε θα γίνει και οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΟΣΝΙΕ: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα Υγείας και Πρόνοιας σε σύσκεψη την Τετάρτη 27 Οκτώβρη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος. Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα και τις εξελίξεις στον κλάδο, ενημέρωση για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010 και την οργάνωση της δράσης στους χώρους δουλειάς.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε νέα κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας προχώρησε προχτές ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά στην επιχείρηση «ΠΑΝΔΩΡΑ ΑΕ - ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ», ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου που μαζί με συναδέλφους του αντιστάθηκε στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται σταθερά, όπως και προχτές, εκπρόσωποι της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και δεκάδων ταξικών σωματείων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ