Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να «μαυρίσουμε» τα στηρίγματα των εφοπλιστών

Αμεση ήταν η αντίδραση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, αλλά και των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ, όπως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και ο υποψήφιος δήμαρχος Φούρνων, απέναντι στις απειλές που εξαπολύουν οι εφοπλιστές για λοκ άουτ και ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις τους. Αξιώσεις, που ξεπερνώντας κάθε πρόκληση, περιλαμβάνουν από την κατάργηση της 10μηνης επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων, να καθορίζουν αυτοί τα δρομολόγια, μέχρι τα πλοία να μετατραπούν σε δουλεμπορικά γκέτο, όπως και τα κρουαζιερόπλοια με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Με άλλα λόγια, απαιτούν να εφαρμοστεί η πλήρης άρση του καμποτάζ, δηλαδή ο κανονισμός 3577/92 της ΕΕ και στην ακτοπλοΐα. Χτες, από τα σωματεία και τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ενώ προετοιμάζουν και αγωνιστική κινητοποίηση την Παρασκευή.

Ποια ήταν η στάση των υποψηφίων των άλλων συνδυασμών που υποστηρίζουν «επίσημα» και «ανεπίσημα» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου; Η δήλωση του δημάρχου κ. Μαρούση (ΠΑΣΟΚ) των Φούρνων, δηλαδή του νησιού που από την 1η Νοέμβρη οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση αφήνουν χωρίς καράβι, και ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τα λέει όλα. Ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η άρση του καμποτάζ είναι νόμος του κράτους και πρέπει να τον εφαρμόσουμε! Με άλλα λόγια, ο δήμαρχος ως φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής λέει πολύ καθαρά ότι υπεράνω όλων είναι τα κέρδη των εφοπλιστών. Θέλουν ή δε θέλουν μαύρο στις εκλογές;


Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ