Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Νέα παρέμβαση για την άπορη νέα

Η διοίκηση του ΙΚΑ θα επανεξετάσει την υπόθεση

Θετικό αποτέλεσμα έφερε η κινητοποίηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ) και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ενάντια στην απόφαση του ΙΚΑ να απορρίψει αίτηση γυναίκας που πάσχει από σοβαρό ψυχολογικό νόσημα, να πάρει τη σύνταξη του πατέρα της από το ΙΚΑ, αφού έχουν πεθάνει και οι δυο γονείς της και έχει μείνει χωρίς κανένα έσοδο.

Η γυναίκα πάσχει από σοβαρό ψυχολογικό νόσημα από πολύ μικρή ηλικία και ενώ είναι απόφοιτη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, είναι αδύνατον να εργαστεί. Αφού έχασε και τους δυο γονείς της, έκανε αίτηση να πάρει το ποσό που δικαιούται από τη σύνταξη του πατέρα, για να καλύπτει τουλάχιστον τα βασικά της έξοδα. Ομως η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ, αλλά και η Δευτεροβάθμια απέρριψαν το αίτημα, συνταυτιζόμενες πλήρως με τις υποδείξεις της διοίκησης του ΙΚΑ για περικοπές στις παροχές. Μετά από παρέμβαση της διοίκησης του ΠΕΚ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής (28 Ιουλίου 2010) και το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ έστειλε πίσω το συνταξιοδοτικό φάκελο της γυναίκας, για επανεξέταση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, αφού προηγουμένως εξεταστεί η γυναίκα από ψυχίατρο του ειδικού σώματος.

«Η διοίκηση του ΠΕΚ θέλει να πιστεύει σε θετική απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της Λέσβου και από πολύ κοντά θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, γιατί θεωρούμε ότι είναι δική μας υπόθεση συλλογικά, αλλά και ξεχωριστά για τον καθένα», επισημαίνει το ΠΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ