Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς εκπαίδευση τα παιδιά σε ιδρύματα

Πάνω από 1.800 παιδιά που ζουν σε ιδρύματα στερούνται την εκπαίδευση και βιώνουν επώδυνες εμπειρίες ζωής - όπως η καθήλωση, το δέσιμο, η φαρμακευτική καταστολή - δεν έχουν καμιά ψυχαγωγία και τα δέρνει η μοναξιά.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν σε συμπόσιο που διοργάνωσαν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στις 15 και 16 Οκτώβρη 2010. Σήμερα, όπως επισημάνθηκε, τα παιδιά κινδυνεύουν από την ανέχεια, την υλική και συναισθηματική στέρηση και το κακό σύστημα Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Δικαιοσύνης. Ειδικότερα αναφέρθηκε πως από τα 6.000 άτομα που ζουν σε ιδρύματα το 30% είναι παιδιά και νέοι, το προσωπικό δεν είναι επαρκές και δεν έχει την απαραίτητη ειδική εκπαίδευση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρία παιδικά χωριά SOS, που διαθέτουν και άλλες οχτώ μονάδες στήριξης των παιδιών. Ενα απ' τα βασικά χαρακτηριστικά των χωριών είναι ο εθελοντισμός και μαζί με άλλες 47 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις συμμετέχουν σε ένα Δίκτυο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Δηλαδή μια υποχρέωση του κράτους υποκαθίσταται και μεταφέρεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με αποτελέσματα σαν κι αυτά που διαπιστώνονται μετά στα συνέδρια ώστε - στην πλειοψηφία των περιπτώσεων - να δίνεται ώθηση στην πλήρη κυριαρχία και εισβολή των πολυεθνικών και στην Πρόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ