Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ «ΧΑΛΥΨ»
Κλιμακώνουν για αξιοπρεπή μεροκάματα

Νέα απεργία από αύριο

Με νέα 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες κι ολοκληρώνεται σήμερα και με τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή απαντάνε οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία «ΧΑΛΥΨ» στον Ασπρόπυργο στην πλήρη αδιαλλαξία της εργοδοσίας ακόμα και να συζητήσει νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς 5% και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παρά το γεγονός ότι πριν δέκα μέρες οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε μια πρώτη προειδοποιητική 24ωρη απεργία η εργοδοσία, ιταλικών συμφερόντων «ΙΤΑΛΤΣΙΜΕΝΤΙ» συνέχισε μια προκλητικά αδιάλλακτη στάση αρνούμενη ακόμα και να συζητήσει. Ετσι, το επιχειρησιακό σωματείο προχώρησε στην κήρυξη 48ωρης απεργίας και σε νέα γενική συνέλευση που έκαναν χτες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και με παραπέρα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η εργοδοσία του τσιμεντάδικου εκμεταλλευόμενη την πολιτική της κυβέρνησης και τα αντεργατικά μέτρα που έχει ήδη πάρει επιδιώκει να χτυπήσει την επιχειρησιακή σύμβαση παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση ανήκει στις 100 πιο κερδοφόρες της χώρας. Γι' αυτό εκβιάζει και για μηδενικές αυξήσεις, αλλά και για πάγωμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και αντικατάσταση εργαζομένων που αποχωρούν μόνο με εργολάβους.

Βρίσκει όμως απέναντι τη σθεναρή αγωνιστική στάση των εργαζομένων, οι οποίοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους αρνούνται τους εκβιασμούς και κλιμακώνουν την πάλη τους για νέα επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στο τσιμεντάδικο δίνουν απάντηση στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες αφού πρώτα φρόντισαν να υπογράψουν πάγωμα μισθών των εργαζομένων που ουσιαστικά οδηγεί σε μείωση θέλησαν να βάλουν και πάγο σε κάθε πιθανή αγωνιστική διεκδίκηση.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και χτες, δηλώνοντας τη στήριξη στον αγώνα τους, συνδικαλιστές της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ και σωματείων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ