Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αντιμεταναστευτικά κηρύγματα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«To πολυπολιτισμικό μοντέλο της Γερμανίας έχει αποτύχει», υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε συγκέντρωση της χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας (Junge Union) στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο, το Σάββατο. Πρόκειται για μια δήλωση που συνιστά ουσιαστικά επίσημη θέση, συμπληρώνει τις δηλώσεις αντιμεταναστευτικού περιεχομένου και άλλων πολιτικών αξιωματούχων, αλλά και οικονομικών παραγόντων και έρχεται σε μια στιγμή, όπου η κρίση και η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις αποδοχές των εργαζομένων τροφοδοτεί την άνοδο ενός ξενοφοβικού, αντιμεταναστευτικού και αντιισλαμικού κινήματος.

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την ομιλία της εξέφρασε την άποψη ότι δεν αρκεί να στηρίζει η Πολιτεία τους μετανάστες, αλλά θα πρέπει και να προβάλει απαιτήσεις προς αυτούς, όπως το να μιλούν γερμανικά. «Και ακριβώς η τελευταία αυτή επιταγή δε διατυπώθηκε τόσο έντονα όσο έπρεπε», επισήμανε η καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι «η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοικτή στον κόσμο»... ωστόσο: «Δε χρειαζόμαστε μια μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα»... «η χώρα χρειάζεται ξένους με εξειδικευμένες γνώσεις παρότι καταρτίζει Γερμανούς ανέργους».

Μερικές ώρες πριν, ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης της Βαυαρίας (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ είχε φροντίσει να στείλει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας ότι «εμείς τα χριστιανικά κόμματα τασσόμαστε υπέρ της γερμανικής κυρίαρχης κουλτούρας (Deutsche Leitkultur) και κατά του πολυπολιτισμικού μοντέλου. Το πολυπολιτισμικό μοντέλο είναι νεκρό», τόνισε ο Ζεεχόφερ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτμαν με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι «η γερμανική οικονομία στερείται σχεδόν 400.000 μηχανικών και ανθρώπινου δυναμικού με επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης». «Αυτό μας κοστίζει 1% της ανάπτυξης», πρόσθεσε και συνηγόρησε υπέρ «μιας μετανάστευσης ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση». Λίγο καιρό πριν, το στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Τίλο Σάρατσιν είχε εκδώσει βιβλίο, στο οποίο κατηγορούσε τους Μουσουλμάνους για την κατάπτωση της χώρας, άποψη που βρήκε ευήκοα ώτα σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Στον απόηχο αυτών των δηλώσεων, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ πραγματοποιεί από χτες τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Ο συγκεκριμένος πολιτικός, έχει «άλλη προσέγγιση» ως αναφορά τους μετανάστες και ειδικά τους μουσουλμάνους, καθώς τάσσεται υπέρ της ενσωμάτωσης, προφανώς γιατί βλέπει ότι έτσι μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα θέση για τον Μάασεν υπό τον κίνδυνο κυβερνητικής κρίσης (2018-09-25 00:00:00.0)
Φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και ενίσχυση της Frontex (2018-06-14 00:00:00.0)
Ζητά «άνοιγμα» της κινεζικής αγοράς στις γερμανικές επιχειρήσεις (2018-05-25 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις των θυτών της λυκοσυμμαχίας για τα θύματα (2015-10-31 00:00:00.0)
Περιοδεία Μέρκελ με το μάτι σε Ενέργεια, μεταφορές, υποδομές... (2015-07-09 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι ρατσιστικές εκδηλώσεις (2014-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ