Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Διεύρυνση των καπιταλιστικών σχέσεων

ΠΕΚΙΝΟ.--

Συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και της πολιτικής ανοίγματος στην οικονομία της αγοράς, προωθείται μέσα και από την 5η Ολομέλεια του ΚΚ Κίνας, για την κατάρτιση του 12ου πεντάχρονου πλάνου. Στόχος - κλειδί σύμφωνα με τους Κινέζους αξιωματούχους είναι «η σταθερή και γρήγορη οικονομική ανάπτυξη, που θα επιτευχθεί μέσω αποφασιστικών τομών στη διαδικασία της οικονομικής μεταρρύθμισης», επιβεβαιώνοντας μια αποφασιστική στροφή της Κίνας στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, με επιπτώσεις στα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα, παρά τις διαβεβαιώσεις για προστασία των λαϊκών εισοδημάτων και των κοινωνικών υποδομών.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια «το άνοιγμα της οικονομίας θα συμβάλει αποφασιστικά στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ενισχύοντας τα οικονομικά της χώρας σε εθνικό επίπεδο, ενώ θα αυξήσει και την ανταγωνιστικότητα της κινεζικής οικονομίας στο διεθνές στερέωμα, εξοπλίζοντάς την καλύτερα απέναντι στους κινδύνους βελτιώνοντας παράλληλα τη ζωή του λαού». Σε αυτό το πλαίσιο αναγνωρίζονται ως επιβεβλημένες οι προσπάθειες πολιτικών αναδιαρθρώσεων για την προώθηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να προχωρήσουν ταυτόχρονα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, το ΚΚ Κίνας τάσσεται υπέρ «της προώθησης αρμονικών σχέσεων εργασίας με λογική προσαρμογή των εισοδημάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως θεμελιώδης εγγύηση για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χώρας τα επόμενα πέντε χρόνια».

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Ζι Τζινπίγκ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, έχοντας πολυετή θητεία σε αμυντικές και στρατιωτικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ