Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ιδεολογικό όπλο η παραποίηση της σοβιετικής Ιστορίας

«Η διαστρέβλωση της Ιστορίας της σοβιετικής περιόδου έγινε ένα από τα κύρια μέσα ιδεολογικού πολέμου, που διαρκώς στρέφεται ενάντια στους λαούς της Ρωσίας, από εχθρικές ξένες κι εσωτερικές δυνάμεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως μέσα απ' αυτήν την καμπάνια διαστρέβλωσης «επιχειρούνται προσπάθειες αναθεώρησης των αποτελεσμάτων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και του ρόλου της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας και των δορυφόρων της. Τη χώρα, που είχε τη βασική συνεισφορά στη σωτηρία της ανθρωπότητας από τη φαιά πανούκλα, επιμένουν και προσπαθούν να την εξισώσουν με τον εισβολέα. Επίμονα βάζουν το σύμβολο της ισότητας μεταξύ του κομμουνισμού και του φασισμού, μεταξύ των δραστηριοτήτων του Στάλιν και του Χίτλερ».

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση του Κατίν και στην παραχάραξη αρχειακού ρωσικού υλικού για να «τεκμηριωθεί» η ναζιστική σκευωρία, πως δήθεν η ΕΣΣΔ, κι όχι οι ναζί, εκτέλεσε τους χιλιάδες Πολωνούς αξιωματικούς.

Το ΚΚΡΟ σημειώνει πως θα συνεχίσει την πάλη για την απόκρουση της διαστρέβλωσης της σοβιετικής Ιστορίας και ζητά από τον Πρόεδρο Ντ. Μεντβέντιεφ να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης παραποίησης ρωσικού αρχειακού υλικού.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ