Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Επιδημία αποδεκατίζει τους σεισμόπληκτους

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.--

Η κόλαση του Δάντη, σε πολλαπλή επανέκδοση στην Αϊτή. Πάνω από 50 άνθρωποι έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες σε πολλές πόλεις της Αϊτής μετά από το ξέσπασμα μιας επιδημίας διάρροιας που συνοδεύεται από εμετούς και υψηλό πυρετό, γεγονός που οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην κακή ποιότητα του πόσιμου νερού αλλά και την αθλιότητα που επικρατεί στους πρόχειρους καταυλισμούς, ανακοινώθηκε σήμερα από υγειονομικές αρχές.

Εχουν καταγραφεί 51 ή 52 θάνατοι μετά από μακρόχρονο πυρετό σε διάφορα υγειονομικά κέντρα της χώρας, πρόκειται για μια επιδημία που οφείλεται στο νερό που χρησιμοποιούν οι άστεγοι στις διάφορες περιοχές», δήλωσε ο Δρ. Αριελ Χενρί, διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υγείας.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα είναι οι υποδομές, που καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 250.000 ανθρώπους και ο αριθμός αυτός είναι ο επίσημος. Τα υπάρχοντα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και σύμφωνα με το «Ασοσιέτιντετ Πρες» έχουν προμήθειες για ηλεκτρολύτες μόνο για 3 ημέρες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι καταυλισμοί των σεισμόπληκτων, στους οποίους πάνω από 9 μήνες μετά εξακολουθούν να ζουν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι και οι οποίο δε διαθέτουν ούτε καν υποτυπώδεις υποδομές. Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις δε, των προηγούμενων ημερών, όχι μόνο στοίχησαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους αλλά επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την τραγική κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ