Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Απαιτείται αντίδραση και ξεσηκωμός ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ανακοίνωση - καταγγελία για την πρόσφατη περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Ισραήλ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με ανακοίνωσή της αναφορικά με την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στο Ισραήλ, σημειώνει:

«H επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στο Ισραήλ, ήρθε σαν επιστέγασμα των εμπορικών και στρατιωτικών συμφωνιών, που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το Ισραήλ, αφαιρώντας και το τελευταίο "φύλλο συκής" της έστω και φραστικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Ηρθε έτσι και σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυος στον παλαιστινιακό λαό και τη λύση των προβλημάτων του.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της ισραηλινής κυβέρνησης, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο Δ. Δρούτσας στην κυριολεξία τράβηξε, για ακόμα μια φορά, το χαλί κάτω από τα πόδια των Παλαιστινίων, νομιμοποιώντας την επιθετική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά και το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό, γιατί, στην προσπάθειά της να γεμίσει με ξένα επενδυτικά κεφάλαια τα σεντούκια της αστικής τάξης της χώρας μας και όχι να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο, όπως διατείνεται, προδίδει ένα φίλο και γείτονα λαό, που για 60 χρόνια κρατείται όμηρος ιμπεριαλιστικών συμφερόντων που του στερούν και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του.

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση γι' αυτήν της τη στάση και καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί, να ματαιώσει όλα αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να αρθεί για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιζόμενος το δίκαιο αίτημα των Παλαιστινίων για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για τη διάλυση όλων των εποικισμών. Για την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους. Για το γκρέμισμα του Τείχους. Για την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές. Για την αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ