Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ»
Απίθανες θεωρίες συγκάλυψης

Οι κατηγορούμενοι για το ναυάγιο του σάπιου πλοίου προσπαθούν να πείσουν για... πρόσκρουση

Από την 3η Σεπτέμβρη 1994 που ο βυθός του Ατλαντικού ωκεανού «υποδέχτηκε» το σάπιο σκαρί του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» μαζί με τους 24 ναυτεργάτες του, πλοιοκτήτες και «Ελληνικός Νηογνώμονας» άρχισαν να «εργάζονται» για το κουκούλωμα του εγκλήματος, όπως φαίνεται από τις διάφορες «θεωρίες» που παρουσιάζονται στο Α` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, με αποκορύφωμα τα όσα ειπώθηκαν χτες, 12η μέρα της δίκης για την τραγωδία. Επιπλέον στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των εφοπλιστών και του «Νηογνώμονα» είναι ονόματα «ηχηρά» από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα ο κ. Βαρλάμης, συνέταιρος του δικηγόρου Γούσκου που είχαν αναλάβει την υπεράσπιση του Κουτσόγιωργα.

Οι πλοιοκτήτες αδελφοί Ηλιόπουλοι, οι οποίοι είχαν εν πλω αυτό το αναξιόπλοο πλοίο και οι επικεφαλής του «Ελληνικού Νηογνώμονα» Τ. Λυσιμάχου και Δ. Μελισσηνό που έσπευσαν να εκδώσουν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στο «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» - τα οποία αρνήθηκε να εκδώσει ο Γαλλικός Νηογνώμονας - για να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες προσπαθούν να πείσουν μέσω των δικηγόρων τους ότι το ρήγμα που προκλήθηκε στην εξωτερική δεξιά πλευρά της δεξαμενής έρματος Νο 5 του πλοίου οφείλεται σε σύγκρουση του πλοίου σε κάποιο άγνωστο «αντικείμενο»!

Αυτή τη «θεωρία» κάλεσαν να αποδεχτεί χτες ο κ. Αντωνιάδης, πλοίαρχος του πλοίου «ΚΛΙΠΕΡ ΣΑΝΤΟΣ», ο οποίος ήταν ο μόνος που συνομίλησε με τον πλοίαρχο του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» από τις 12.45 που ο δεύτερος εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Ο κ. Αντωνιάδης ωστόσο κατέθεσε ότι ο πλοίαρχος του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» του μιλούσε για νερά στο αμπάρι που δεν προλάβαινε να απαντήσει. Το στοιχείο αυτό, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από την πλευρά των δικηγόρων των κατηγορουμένων, αποδεικνύει τη σαπίλα του πλοίου και εσωτερικά και κυρίως στα τοιχώματα μεταξύ των δεξαμενών έρματος και του αμπαριού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ