Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Προϋπολογισμός λιτότητας

Η Εκτελεστική Επιτροπή  άσκησε έντονη κριτική στον προϋπολογισμό, χωρίς να αποκλείσει νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον

Προϋπολογισμός των «μεγάλων διαψεύσεων», χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Α. Παπασπύρο, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2001, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μίλησε επίσης για «νέα πολιτική, σκληρής λιτότητας, κινούμενη σε παλιές λογικές» και διαπίστωσε την «κυβερνητική αναξιοπιστία και ασυνέπεια λόγων και πράξεων». Ακόμη, άφησε ανοιχτό τον «ορίζοντα των αγώνων», ανεξάρτητα από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Το ζήτημα της συνέχισης των αγώνων, απαιτεί βεβαίως και πράξεις πέρα από τα λόγια, ιδίως μετά και το επιτυχημένο συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό προχτές, στο οποίο καταγράφτηκαν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και στο δημόσιο τομέα. Ετσι, εκτός των φραστικών καταγγελιών, τα όργανα της ΑΔΕΔΥ καλούνται από τα πράγματα να εξετάσουν άμεσα τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήττονται κι αυτοί ιδιαίτερα από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Στοιχεία της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται σε νέες εισοδηματικές απώλειες, που υπερβαίνουν το 25% μετά από... 15 χρόνια απωλειών, αλλά και στην κατά 40% επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού για υγεία, παιδεία, πρόνοια! Τέλος, επισημάνθηκε η ενδεχόμενη υπέρβαση των περσινών συνταξιοδοτήσεων του Ταμείου Πρόνοιας και η επιβάρυνσή του.

Η ΕΣΑΚ - Δημοσίου από την πλευρά της πρωτοστατεί μέσα από το ΠΑΜΕ σ' όλους τους αγώνες και έχει τοποθετηθεί στα όργανα της ΑΔΕΔΥ, επιμένοντας ότι πρέπει να δοθεί ταξικός προσανατολισμός στους αγώνες. Κι αυτό, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι όχι μόνο να παρεμποδίσουν αλλά και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Θέση της ΕΣΑΚ - Δημοσίου είναι ότι πρέπει και να δημιουργηθούν όροι και προϋποθέσεις συγκρότησης ενός ενιαίου, δυναμικού, αγωνιστικού μετώπου όλων των εργαζομένων, ως προϋπόθεση για νέες κατακτήσεις, ανάλογες με τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ