Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΡΓΑΤΩΝ
Καμιά υποχώρηση στις παραβιάσεις

Καταγγελία συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη βλαπτική μεταβολή του ωραρίου εργασίας  στις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης 

Την προσπάθεια ανατροπής του ωραρίου των εργαζομένων στις φαρμακαποθήκες της Θεσσαλονίκης, ύστερα και από απόφαση του νομάρχη, με την οποία αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των αποθηκών, μετά από απαίτηση των φαρμακοποιών της πόλης, καταγγέλλουν σε ψήφισμά τους οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των φαρμακεργατών, των ιατρικών επισκεπτών και των συνταξιούχων υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών όλης της χώρας.

Σχετικά με το ωράριο που υιοθέτησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης (από 8πμ - 4μμ, Δευτέρα με Παρασκευή εκτός μιας αποθήκης που εφημέρευε Σάββατο, μετατράπηκε σε 8πμ - 8μμ και το Σάββατο 9πμ - 2μμ) σημειώνεται στο ψήφισμα ότι «μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '50». Εκτιμάται επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα γίνονται και στον κλάδο μας σοβαρές πιέσεις για τη μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την πλήρη ανατροπή του ωραρίου και της σταθερής εβδομαδιαίας και ημερήσιας εργασίας».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν ότι δε γίνεται αποδεκτή η παραβίαση συμβάσεων και ωραρίων για τη διευκόλυνση εμπορικών συναλλαγών. Δεν αποποιούνται και δεν εκχωρούνται για κανένα λόγο δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες. Καλούν το νομάρχη να επαναφέρει το προηγούμενο ωράριο, στο οποίο μάλιστα συμφωνούν και οι εργοδότες. Καλούν τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών να παρέμβουν άμεσα για την επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου, το οποίο βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις ανάγκες της αγοράς.

Επίσης, καλούν τη ΓΣΕΕ να παρέμβει ανάλογα προς κάθε κατεύθυνση, στηρίζοντας τις προσπάθειες των συνδικάτων για να μη γίνει ένας ακόμη κλάδος «εργασιακή ζούγκλα». Καλούν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να συνεχίσει τη συμπαράστασή του προς τους συναδέλφους, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τα σωματεία εργαζομένων και τέλος, καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου «να είναι σε επαγρύπνηση για την εφαρμογή των συλλογικών ρυθμίσεων και δικαιωμάτων και σε αγωνιστική ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ