Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική

Στην Αμφισσα και στη Χίο χτες, στη Χαλκίδα σήμερα, οι εργαζόμενοι καταδικάζουν αγωνιστικά την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική 

Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό πραγματοποιήθηκαν χτες σε Αμφισσα και Χίο, σαν συνέχεια των προχτεσινών. Παρά τα άσχημα καιρικά φαινόμενα, εργαζόμενοι των δύο περιοχών έστειλαν ένα ακόμα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα αποδεχτούν για ακόμα μία φορά να πληρώσουν εκείνοι «τα σπασμένα» της αντεργατικής πολιτικής της. Σήμερα θα γίνει ανάλογη συγκέντρωση και στη Χαλκίδα.

Μαχητικό «παρών», παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το κλίμα των ημερών, έδωσαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Αμφισσας, στην αγωνιστική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, ανταποκρινόμενοι έτσι στο κάλεσμα της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που εκφράζεται και μέσα από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Στον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο Γ. Γκελαούζος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη αγωνιστικής συσπείρωσης των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε ότι η πάλη των εργαζομένων ενάντια σ' αυτόν τον προϋπολογισμό, είναι πράξη αντίστασης στην αντεργατική και γενικότερα αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πλήττει όλο το λαό και κάλεσε όλους τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης, «το οποίο θα απαιτήσει πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς και στις συντάξεις. Θα διεκδικήσει φορολογικές ελαφρύνσεις, αυξήσεις των δαπανών για υγεία, πρόνοια, παιδεία και όχι ιδιωτικοποίησή τους. Θα κάνει κομμάτια το όραμα της κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων για τον εργασιακό μεσαίωνα, με νέους αγώνες, ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και με συνέχεια».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και του ΝΣ Φωκίδας της ΚΝΕ, καθώς και εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού.

Χίος

Συλλαλητήριο έγινε και στη Χίο, το οποίο διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων του νησιού.

Εργαζόμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι και συνταξιούχοι με το χιονόνερο να πέφτει, συγκεντρώθηκαν χτες στην είσοδο της Απλωταριάς, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στον αντιλαϊκό, αντεργατικό προϋπολογισμό. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Γιόμελος από τη ΣυντονιστικήΕπιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων και ο Γιάννης Αμπατζής από το ΠΑΜΕ. Από τους ομιλητές επισημάνθηκε ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2001 αποτελεί συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της ΟΝΕ. Οι συγκεντρωμένοι της Χίου ένωσαν χτες τη φωνή τους με τους εργαζόμενους όλης χώρας, καταδικάζοντας έτσι έναν ακόμα προϋπολογισμό της λιτότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ