Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θανατηφόρο «ατύχημα» στην Εδεσσα

Νεκρός 41χρονος εργάτης από την Αλβανία

Ενας εργάτης έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά, όταν κατέρρευσε παλιό διώροφο σπίτι, όπου γίνονταν εργασίες αναστήλωσης. Το τραγικό περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στην ιστορική διατηρητέα συνοικία Βαρόσι της Εδεσσας σε κτίριο που βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση και θα έπρεπε να γίνουν από χρόνια οι απαραίτητες εργασίες για να μην καταρρεύσει. Ο 41χρονος άτυχος εργάτης και ο συνάδελφος του, αλβανικής καταγωγής και οι δύο, συνομιλούσαν με τους ιδιοκτήτες της οικίας σχετικά με τις εργασίες που γίνονταν, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε και καταπλάκωσε τους δύο εργάτες.

Σημειώνεται, ότι η συνοικία Βαρόσι ενώ έχει ανακηρυχτεί διατηρητέα, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο δήμος με τη νομαρχία δε χρηματοδότησαν στο ελάχιστο τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν τα περισσότερα από αυτά και με τον καιρό τα κτίρια να καταρρέουν.

Στο νοσοκομείο Εδεσσας μεταφέρθηκαν τόσο ο τραυματισμένος εργάτης, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όσο και οι δύο ιδιοκτήτες που έχουν τραυματιστεί ελαφρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ