Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Βαφτίζει πρόοδο τη βαρβαρότητα

Παρουσιάζει την ενίσχυση των μονοπωλίων του κλάδου ως βήμα προστασίας της υγείας του λαού

Με μια προεκλογική υπόκλιση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας, η κυβέρνηση συμπλήρωσε τη δέσμευσή της απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου, που είχε αναλάβει την περασμένη βδομάδα (19.10.2010) ότι θα παραμερίσει κάθε εμπόδιο στη δράση τους.

Μιλώντας χτες στα εγκαίνια ανακαινισμένων χώρων του μαιευτηρίου «Μητέρα» καθώς και του «Παίδων Μητέρα» - ανήκουν στον Ομιλο «Υγεία» - έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της MIG Aνδρέα Βγενόπουλο και ανέλαβε τη δέσμευση απέναντι σε «όσους ασκούν το επιχειρείν στο χώρο της Υγείας» θα προχωρήσει μέσα στο 2010 σε όσα συμφώνησαν. «Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας που φωτογραφίζονται στο πρόσωπο του προέδρου της MIG κ. Βγενόπουλου» και ευχήθηκε μια «εξαιρετικά καλή πορεία στο επόμενο χρονικό διάστημα». Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε ως «υπουργός όλης της Υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής, υπουργός ακόμα και εκείνου του γιατρού που ελεύθερος, μόνος του δίνει τη μάχη του για να προστατεύσει τον άλλον, τον άνθρωπο» και δεσμεύτηκε ότι μέχρι το «τέλος του 2010 να λύσω τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το χώρο», αίροντας τα εμπόδια σε όσους «ασκούν επιχειρείν στο πεδίο της Υγείας και η μονάδα αυτή, προφανώς, θα είναι παρούσα με δημιουργικό τρόπο». Και για να μην αφήσει αμφιβολίες, ο υπουργός Υγείας είπε επί λέξει: «Συζητήσαμε, λοιπόν, και προσδιορίσαμε εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν τώρα, αλλαγές που θα βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα να κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα για το καλό των ανθρώπων που προσφέρουν στις υπηρεσίες».

Οι αλλαγές που επιζητούν οι επιχειρηματίες είναι αυτές που θα αυξήσουν την κερδοφορία τους. Για παράδειγμα, στη σύσκεψη της περασμένης βδομάδας απαίτησαν - και τώρα ο υπουργός έρχεται να πει ότι θα ικανοποιηθούν - ζήτησαν να ρυθμιστεί νομοθετικά ότι θα νοσηλεύουν έκτακτα περιστατικά μόνο σε περίπτωση πιστοποιημένης αδυναμίας του κρατικού νοσοκομείου να νοσηλεύσει τον ασθενή και μόνο για περιπτώσεις που χρειάζεται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ότι θα είναι υποχρεωμένος ο ασθενής να πληρώνει απ' την τσέπη του τη διαφορά απ' τις τιμές ΦΕΚ! Ακόμα αναρωτήθηκαν γιατί απαγορεύεται στον ιδιωτικό τομέα να κάνει μεταμοσχεύσεις!...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ