Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε»

Δεν επαιτούμε, ζητάμε ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, απαίτησαν με τη χτεσινή κινητοποίηση

Μαζικά, μαχητικά διαδήλωσαν χτες οι συνταξιούχοι για τα δικαιώματά τους
Μαζικά, μαχητικά διαδήλωσαν χτες οι συνταξιούχοι για τα δικαιώματά τους
Μια μαζική, μαχητική διαδήλωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας οι συνταξιούχοι, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με βάση τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες. Ταυτόχρονα εξέφρασαν την οργή τους για το φιλοδώρημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα καταβληθεί σε 500 χιλιάδες συνταξιούχους και ξεκαθάρισαν ότι οι συνταξιούχοι δεν επαιτούν, απαιτούν. Γι' αυτό, όπως ξεκαθάρισαν, η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας θα πάρουν την απάντησή τους τόσο στους δρόμους, όσο και στην κάλπη στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Διαμαντής Μαυροδόγλου από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, απευθύνοντας χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος τόνισε «είμαστε εδώ, δεν το βάζουμε κάτω. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε να λυθούν τα προβλήματα και τα αιτήματά μας. Καταδικάζουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της και της επιστρέφουμε το φιλοδώρημά της γιατί αποτελεί ντροπή για τους συνταξιούχους». Αναφερόμενος στις εκλογές, ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε ότι η μάχη των εκλογών είναι πολιτική μάχη και πρέπει να εκφραστεί η καταδίκη αυτής της πολιτικής από τους συνταξιούχους. Να υπερψηφιστούν αυτοί που στέκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης, που δίνουν τη μάχη ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο οποίος κάλεσε τους συνταξιούχους σε συσπείρωση και ανυποχώρητο αγώνα, αλλά και στις επικείμενες εκλογές «να δείξουμε τη δύναμή μας». Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, κάλεσε επίσης τους συνταξιούχους να δώσουν στην κυβέρνηση «ένα πρώτο μάθημα στις εκλογές. Να καταδικαστούν όλοι αυτοί που στηρίζουν αυτή την πολιτική». Ανάλογο κάλεσμα απεύθυνε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΣΕ. Ο Γιάννης Κοντονάσιος εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ κάλεσε επίσης τους συνταξιούχους «να μη δώσουν καμία ψήφο στους νεκροθάφτες των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους». Τέλος, θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος των συνταξιούχων ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Οι συνταξιούχοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τέρμα πια η κοροϊδία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με φιλοδωρήματα δε μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε». Η διαδήλωση κατέληξε στο υπουργείο Οικονομίας, όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επιδίωξε συνάντηση με τον υπουργό. Παρότι οι συνταξιούχοι είχαν ενημερώσει για την κινητοποίηση, ο υπουργός προτίμησε για ακόμα μια φορά να μην τους δεχτεί. Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε το γεγονός και αποχώρησε, αρνούμενη να συναντηθεί με το γραμματέα του υπουργείου. Με κοινή ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και δηλώνουν «να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι από τους συνταξιούχους θα πληρωθεί με το νόμισμα που της αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ