Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Σαλπέας
Παναγιώτης Σαλπέας
Φωτ.

Πέρασαν 4 μήνες οδυνηρής απουσίας από την οικογένειά του, την κοινωνία του Πειραιά, του ποδοσφαίρου και των δημοτικών πραγμάτων, του πολυαγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΠΕΑ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μερόπη και τα παιδιά του Σπύρος, Δημήτρης και Ηλίας προσφέρουν 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πειραιά.

* * *

Φωτ.

Αντί για 40ήμερο μνημόσυνο της συζύγου μου ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ και συναγωνίστριάς μου σε λαϊκούς αγώνες, προσφέρω 200.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Λάρισας και 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Επίσης, προσφέρω στις οργανώσεις της ΚΝΕ Λάρισας και Θεσσαλονίκης από 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμησή τους για το 16ο Συνέδριο.

Ζαχαρίας Φουντουλάκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, προσφέρω 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Κατερίνα Ανδρέου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο σύζυγός της Γιάννης Παπαδόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΥΛΟΣΗΛΙΑΔΗΣ γεννήθηκε το 1918. Καταγόταν από την Ανατολική Θράκη. Μέλος της ΟΚΝΕ και από το 1943 μέλος του ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε στέλεχός του. Στην Κατοχή υπηρέτησε στα τμήματα του ΕΛΑΣ στην Αν. Θράκη. Το 1945 πιάστηκε στο Διδυμότειχο, κρατήθηκε στις φυλακές της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Εξορίστηκε στη Σάμο, στον Αϊ - Στράτη και το Μακρονήσι.

Από το 1956 αγωνιζόταν από τις γραμμές της ΕΔΑ Πετρούπολης Αττικής.

Μετά τη μεταπολίτευση ήταν μέλος της ΚΟΒ Εξαρχείων.

Πέθανε στις 4 Δεκέμβρη 1986, πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Κώστας Καλογιάννης
Κώστας Καλογιάννης
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Κατερίνα και Ηλίας προσφέρουν 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου μου και αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ από τη Μαραθούσα, ο οποίος πέθανε στις 12 Οκτώβρη 2000, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο.

Θεοφ. Αντωνιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος

* * *

Ο πατέρας μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ήταν υπεύθυνος επαρχίας της Επιμελητείας του Αντάρτη (ΕΤΑ).

Ο πρώτος μου εξάδελφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΕΛΑΣ.

Ο θείος μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΟΣ (μπάρμπα - Γιάννης), βετεράνος κομμουνιστής, Ακροναυπλιώτης.

Εμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού και πολέμησαν από διαφορετικές θέσεις ως το τέλος της ζωής τους.

Στη μνήμη τους, προσφέρω προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου 15.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κινημάτων Δήμου Ζωγράφου.

Γιάννης Μπότσης

* * *

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απώλεια του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ.

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κινημάτων Δήμου Ζωγράφου.

Η σύζυγος Πίτσα

Τα παιδιά Μιχάλης, Κατερίνα και Λουίζα

* * *


Φωτ.3

Στη μνήμη των αξέχαστων γονιών μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και της ΤΑ, προσφέρουμε 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Νταμαράκια» Αιγάλεω.

Αγγελική Χωραΐτου, Ολγα Κυριαζοπούλου

* * *

Φωτ/

Στη μνήμη του αξέχαστου αδερφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑ «Βάνια», σμηνάρχου της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., ο οποίος πήρε μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα στη Μέση Ανατολή και στον Εμφύλιο, ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ, προσφέρουμε για το 16ο Συνέδριο 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Μαρίνας».

Η αδερφή του Καλλιόπη Καββαδία και ο Νίκος Καββαδίας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, από Παναγιά Ικαρίας, που συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατό του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κήρυκα, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Α. Α.

* * *

Ο Στυλιανός Αποστόλου, συνταξιούχος από την Ελευσίνα, προσφέρει 10.000 δρχ. στην ΚΟ Ελευσίνας για το 16ο Συνέδριο, στη μνήμη της γυναίκας του ΕΥΑΝΘΙΑΣ, η οποία έπεσε θύμα στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου. Εχασε τη ζωή της σε εργατικό δυστύχημα στις 27 Μάη 1981.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρίκα και ο γιος του Κώστας προσφέρουν στη ΝΕ Λάρισας 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Δεκέμβρη 2000 στην Καρδίτσα άφησε την τελευταία πνοή του ο αδελφός μας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣΧΟΥΤΟΥΡΑΣ, γνωστός στο ευρύτερο κοινό της Δυτικής Μακεδονίας Βόιου, Γράμμου, Φλώρινας με το αγωνιστικό ψευδώνυμο «Αριανός».

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πολυγώνου - Τουρκοβουνίων, 50.000 δρχ.

Μανώλης Μωραϊτης
Μανώλης Μωραϊτης
Ευτυχία Χουτούρα - Κούφη, Παύλος Κούφης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης φίλης μου ΑΝΝΑΣ ΚΟΤΤΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, της αγαπημένης αδελφής μου ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΠΛΟΥΜΗ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τη Μαγνησία, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 40.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

Αλίκη Λοβέρδου, αντιστασιακή

* * *

Φωτ.

Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΝΑΣΣΙΟΥ γεννήθηκε το 1898 στο χωριό Λειά Θεσπρωτίας. Η αγωνιστική δράση της άρχισε με την εισβολή της φασιστικής Ιταλίας στη χώρα. Ηταν η ψυχή του γυναικείου στοιχείου στην περιοχή, ενθάρρυνε με κάθε τρόπο τη συμμετοχή του στον αγώνα, προσφέροντας ηθική και υλική βοήθεια στους στρατευμένους στα χιονισμένα βουνά του αλβανικού μετώπου. Με την ίδια ψυχή, ρίχτηκε μετέπειτα στον αγώνα κατά της φασιστικής κατοχής.

Με τη Συμφωνία της Βάρκιζας, ένιωσε τη βαρβαρότητα των συνεργατών των κατακτητών, αναγκάστηκε να ενταχθεί στο ΔΣΕ και, με την υποχώρησή του, πέρασε με τα παιδιά της στις ανατολικές χώρες. Το μετεμφυλιακό καθεστώς τής στέρησε την ελληνική ιθαγένεια. Επέστρεψε στην πατρίδα έπειτα από αρκετά χρόνια αναγκαστικής ξενιτιάς.

Πέθανε το 1974.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Μαριάνθη, Σταυρούλα και Αριστείδης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου, 15.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Εύχαρις Φουντουλάκη
Εύχαρις Φουντουλάκη
* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1939 και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε στο χωριό Βλάστη Κοζάνης, το 1913. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, διώχτηκε και φυλακίστηκε. Αναγκάστηκε το 1946, μετά την απελευθέρωσή του, να καταφύγει στο ΔΣΕ. Από το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, από όπου επαναπατρίστηκε το 1987.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Η γυναίκα του Σταυρούλα

Η κόρη του Μαρία

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΗ και του κουνιάδου μου ΙΩΑΝΝΗ, προσφέρω στη μνήμη τους 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

Αννα Κόντη

* * *

Φωτ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΟΣ, που έφυγε από κοντά μας πριν από 4 χρόνια σε ηλικία 77 χρόνων, γεννήθηκε στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο αντιστασιακό κίνημα. Μετά την Απελευθέρωση, φυλακίστηκε και εξορίστηκε, για την αντιστασιακή δράση του, αλλά δε λύγισε. Ως το τέλος της ζωής του, έφερε τον τιμητικό τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων 10.000 δρχ.

Η σύζυγός του Μαρίνα

Ο γιος του Δημήτρης, τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών από το λεκανοπέδιο της Δράμας, οι οποίοι ανυπεράσπιστοι στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή ήταν κομμουνιστές, η Ευθυμία Πατσακίδου - Παπαδοπούλου πρόσφερε 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Δράμας, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Στις 24 Δεκέμβρη, κλείνουν 6 χρόνια από την ημέρα που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς, αδερφός και θείος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣπύρουΦΟΡΤΗΣ από το Λουτράκι Κορινθίας.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λουτρακίου.

* * *

Ο Δημήτριος Σιγάλας προσφέρει 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Λόφου Καλλιθέας, στη μνήμη και αντί για μνημόσυνο της μητέρας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, της αδερφής του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, των πεθερικών μου ΜΑΡΙΑΣ και ΚΩΣΤΑ ΦΛΑΟΥΝΑ, του θείου του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ. Καθώς και στη μνήμη των: ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΓΚΡΕΤΣΟΥ, μελών του ΚΚΕ και του ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, που πέθανε πριν από 40 μέρες.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αξέχαστου ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΣΙΟΥ, Ακροναυπλιώτη, ο οποίος πέθανε το Μάη του 1972, της νύφης μας ΚΟΥΛΑΣ ΤΑΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, του φίλου μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, που έμεινε πιστός στα ιδανικά του κόμματος ως το τέλος της ζωής του, καθώς και στη μνήμη των Βολιωτών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, προσφέρουμε 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για το 16ο Συνέδριο.

Οικογένεια Γεωργίου Γαλανάκη

* * *

Στις 22 Δεκέμβρη 1981 «έφυγε» ο αγωνιστής ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Δ. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ, χημικός, καπετάνιος του ΕΛΑΣ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μας ΦΑΝΗ, ο οποίος, το ματοβαμμένο Δεκέμβρη του 1944, βρήκε το θάνατο από τα ντόπια και ξένα φασιστικά βόλια, προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 25.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Το αίμα του ας ποτίζει το δέντρο του σοσιαλισμού.

Χρήστος και Γιώργος

* * *

Φωτ.

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Κοκκινοπλό Ελασσόνας. Το 1946 εντάχθηκε στα τμήματα του Ολύμπου του ΔΣΕ. Το 1948 πήρε μέρΟς στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι ως μαχητής της 8ης Μεραρχίας. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του Εμφύλιου, δούλεψε σε εργοστάσιο.

Επαναπατρίστηκε το 1976. Πέθανε το 1994 στην Κατερίνη.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του πρόσφερε 3.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης, προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΛΗΜΑΧΙΤΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των αδελφών μου: ΗΡΑΚΛΗ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΕΤΑΝΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρω 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πόλης Πτολεμαΐδας.

Σούλα (Μυροφόρα) Βελημαχίτη

* * *

Φωτ.2

Πέρασαν 20 χρόνια από τις 25 Δεκέμβρη 1981, που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΙΣΗ. Γεννήθηκε στο Καπνοχώρι Υπάτης. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση για την πατριωτική δράση της.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΙΣΗ και του εξαδέλφου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, μελών του ΚΚΕ από το 1930, οι οποίοι πέθαναν το 1993, προσφέρω 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Περιστερίου, στο ΚΚΕ.

Αθανάσιος Χαρίσης

* * *

Φωτ.

Στις 17 Δεκέμβρη έγινε στην Παναγιά Θάσου το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΙΝΤΖΟΥ, ο οποίος έχασε τη ζωή του ξαφνικά την 1η Γενάρη 2000.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Χαρίκλεια και τα παιδιά του Κομνηνός, Κώστας, Ελένη προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Παναγιάς, 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων μας: Του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και των θείων: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΘΩΜΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ προσφέρουμε 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Νίκη Θεοδωρίδου, Αικατερίνη Ζαχαριάδου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2001-01-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-12-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-12-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-11-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-11-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ