Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Δίνουμε την ψήφο μας στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης

Με αφορμή την κατάσταση που βιώνουν στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας ταυτόχρονα θέση μπροστά στη συνολική επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους δικαιώματα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πετρούπολης δημιούργησαν Επιτροπή Στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι στηρίζουν για δήμαρχο τον Θωμά Κοτσαμπά και για περιφερειάρχη τον Θανάση Παφίλη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ήταν προαποφασισμένα και με σκοπό να οδηγήσουν ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Σε αυτό άλλωστε - όπως τονίζουν - συνέβαλαν και οι τοπικές διοικήσεις όλα αυτά τα χρόνια, που χρησιμοποίησαν και εφάρμοσαν όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας στους δήμους.

Αναφέρουν σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), που την τελευταία οκταετία αξιοποίησε και υλοποίησε όλους τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων σε βάρος των εργαζομένων, με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις συμβάσεις έργου, τα 4μηνα, τα 2μηνα και τα stage. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε - τονίζουν - ότι εισηγητής της μερικής απασχόλησης ήταν το στέλεχος του Συνασπισμού και αντιδήμαρχος του δήμου».

Δεν είναι επίσης τυχαίο - τονίζουν - ότι το Γενάρη του 2008 - κάτω από την πίεση των εργαζομένων και του σωματείου του δήμου που κατέβηκαν σε στάσεις, απεργίες και καταλήψεις δημόσιων χώρων, αντιδρώντας στις αντεργατικές διαθέσεις του δήμου, για απολύσεις, απλήρωτους εργαζόμενους, μερική απασχόληση, κ.ά. - ο δήμαρχος της Πετρούπολης απείλησε τους εργαζόμενους ότι θα καλέσει εισαγγελέα, αν οι εργαζόμενοι δεν πάρουν τα απορριμματοφόρα από τον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι σήμερα η διοίκηση του δήμου, επικαλούμενη νομικίστικα τερτίπια, αρνείται την υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εφαρμογή του ΦΕΚ 2320 και 2327 που προβλέπει τη μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή - παρά τις αντιδράσεις Σωματείου και εργαζομένων - η ίδια δημοτική αρχή παρέδωσε στους ιδιώτες κομμάτι του πρασίνου και τη σηματοδότηση των δρόμων, τομείς του δήμου που τόσα χρόνια λειτουργούσαν από τους εργαζόμενους του δήμου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πετρούπολης καλούν τους εργαζόμενους του δήμου, και την εργατική τάξη συνολικότερα, να δώσουν συνέχεια στον αγώνα, παίρνοντας παρόμοιες πρωτοβουλίες στους κατά τόπους δήμους όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Να συσπειρωθούν δίνοντας μαζική απάντηση στα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα αναχώματά τους και ψήφο «εμπιστοσύνης» στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ