Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ενας στους τρεις στα όρια της φτώχειας

ΣΟΦΙΑ.--

Ενας στους τρεις Βούλγαρους (το 45%) - κυρίως νέοι και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών - βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου», στοιχεία της οποίας ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλγαρίας, Τσόνκο Κούτσεφ. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως φέτος δε θα λάβουν το επίδομα Χριστουγέννων οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας...

Ωστόσο, ο Κούτσεφ θέλοντας να μειώσει τον αντίκτυπο των παραπάνω υποστήριξε ότι η φτώχεια έχει «δύο όψεις»: τη στατιστική και την υποκειμενική. Εφερε σαν παράδειγμα πως η μελέτη της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat) το 2008 έδειξε πως το 21% των Βουλγάρων (1,6 εκατομμύρια άνθρωποι) είναι φτωχοί, ενώ τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου βασίζονται σε υποκειμενικές αντιλήψεις των πολιτών.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο αριθμός των φτωχών θα αυξηθεί ραγδαία καθώς συνεχίζεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής 20 χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ