Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ενισχύει τις σχέσεις με τη Γερμανία

ΠΕΚΙΝΟ.--

Σε συμφωνία ενίσχυσης των μεταξύ τους στρατιωτικών δεσμών, κατέληξαν Κίνα και Γερμανία, κατά την επίσκεψη στο Πεκίνο του Γερμανού υπουργού Αμυνας, Καρλ Θέοντορ Γκούτενμπεργκ, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Ζι Τζίμπινγκ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου, το Πεκίνο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με τη Γερμανία, κυρίως όσον αφορά στρατηγικές μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Ο Γερμανός υπουργός άμυνας χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Κίνα ως ιδιαίτερα αποδοτική εκφράζοντας την ελπίδα για περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο Κινέζος Πρόεδρος, Χου Τζιντάο, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σημείωσε την Τρίτη, ότι η Κίνα δίνει ιδιαίτερο βάρος στις σχέσεις της με την Ευρώπη και επιθυμεί ενίσχυση των δεσμών και των σχέσεων με το σύνολο της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι ήδη εξελίσσεται μία αποδοτική συνεργασία. Η ΕΕ αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Κίνας, δεδομένου ότι η Κίνα απορροφά το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό των ευρωπαϊκών εξαγωγών.

Ανοιγμα στην Κίνα επιχειρεί και η Τουρκία, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά από εξαήμερη επίσκεψή του στην Κίνα, να δηλώνει ότι Αγκυρα και Πεκίνο θα πρέπει να ανακαλύψουν και πάλι τη δυναμική της περιφερειακής και διεθνούς επιρροής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ