Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεσαν τα πρώτα χιόνια

Πάνω που όλοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν μήπως και «ο καιρός τρελάθηκε», ο χειμώνας κάνει από χτες αισθητή την παρουσία του, υποσχόμενος ολόλευκα Χριστούγεννα, δείχνοντας έτσι ότι τουλάχιστον ως τώρα υπάρχει ακόμη η... γνωστή διάκριση μεταξύ των εποχών. Πυκνό χιόνι έπεφτε χτες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ από το βράδυ οι μετεωρολόγοι περίμεναν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Αττικής, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα.

Για σήμερα αναμένονται καταιγίδες στη νότια και νησιωτική χώρα, ενώ θα χιονίσει στις ορεινές περιοχές, φαινόμενα που από το απόγευμα και μετά θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνατοί βοριάδες θα επικρατήσουν σε όλο το Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στα βόρεια τους -4 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τον -1 βαθμό και στα νησιά από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία χτες σημειώθηκε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -9 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια στα βόρεια προάστια και πιθανόν σήμερα το βράδυ να χιονίσει και μέσα στην πόλη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια προάστια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη χιόνισε σε όλα τα βόρεια προάστια, κυρίως σε Χορτιάτη, Εξοχή, Ρετζίκι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο, χωρίς όμως να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες στους παρακάτω δρόμους: Επαρχιακή οδός Πτολεμαΐδας - Βλαστής από το 17ο-24ο, Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Τρικάλων 60ό-74ο (μέσω Κατάρας), Εθνική Οδός Καρπενησίου - Λαμίας στη θέση Ράχες Τυμφρηστού και Εθνική Οδός Καρπενησίου - Αγρινίου στη θέση Μπαγασάκη. Στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς (16ο-30ό χιλιόμετρο) μέσω Βιτσίου, καθώς το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 15 εκατοστά. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που θα ενταθούν από σήμερα το βράδυ θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή. Ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένεται βελτίωση του καιρού, όμως οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές, αγγίζοντας το μηδέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ