Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Απολογείται στις ΗΠΑ η κυβέρνηση

Με απολογητικό ύφος αντέδρασε χτες η κυβέρνηση στην προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ, που «υποβάθμισαν» τα ελληνικά αεροδρόμια από άποψη ασφάλειας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη» και ως «τυπική απόφαση» την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και την απέδωσε στην... αλλαγή ηγεσίας στη χώρα αυτή.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια παρένθεση, η οποία ανοίγει τώρα και θα κλείσει πάρα πολύ σύντομα και ότι δε θα έχει ουσιαστικές συνέπειες», είπε. Επανέλαβε ότι οι συνθήκες λειτουργίας του αεροδρομίου του Ελληνικού είναι άριστες και ότι οι πτήσεις είναι ασφαλείς και επικαλέστηκε αποτελέσματα ελέγχων που έχουν κάνει κατά καιρούς εντεταλμένοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας των ΗΠΑ, αλλά και επιστολή του προέδρου του ΙCΑΟ στην πολιτική ηγεσία υπουργείου Μεταφορών, στην οποία αναφέρεται ότι οι αεροπορικές υπηρεσίες της χώρας μας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν ευθυγραμμιστεί με τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του διεθνούς αυτού Οργανισμού και των εθνικών οργανισμών.

Ομως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «η συζήτηση και η συνεργασία, η οποία είναι τακτική, μεταξύ των δικών μας υπηρεσιών και των αντίστοιχων των ΗΠΑ, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες». Και ως τέτοιες πρωτοβουλίες που ικανοποιούν τους Αμερικάνους πρόβαλε το νέο κανονισμό ασφάλειας αεροδρομίων που υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Μεταφορών, αλλά και την προώθηση νομοσχεδίου που προβλέπει την ίδρυση δύο νέων οργάνων για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων και για τη δημιουργία ενός Σώματος ελέγχου της ασφάλειας των πτήσεων.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αφού σημειώνει ότι πίσω από το θέμα «κρύβονται σκοπιμότητες», αναφέρει επίσης ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ευθύνες των αρμόδιων είναι βαρύτατες, γιατί από την αδράνειά τους θίγεται το κύρος της χώρας μας και όχι μόνο». Προσθέτει δε ότι η ΟΣΥΠΑ είχε ζητήσει εδώ και καιρό να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή στην ΥΠΑ, «ώστε να ανταποκριθούμε ως υπηρεσία και ως χώρα στις διεθνείς απαιτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ