Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφέθηκε ελεύθερος ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος

Ελεύθερος αφέθηκε χτες ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτή την έφεσή του, καθώς και την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης 22 μηνών, που του είχε επιβληθεί ερήμην, το 1995, για οφειλές του ραδιοφωνικού σταθμού ΩΧ FM στο ΙΚΑ. Σύμφωνα με βεβαίωση, που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο συνήγορός του Γ. Αγιοστρατίτης, το ζήτημα των οφειλών έχει ρυθμιστεί προ πολλού από τον τότε ιδιοκτήτη του σταθμού.

Προχτές το απόγευμα, η αστυνομία θυμήθηκε ξαφνικά την παλιά ερημοκαταδίκη του εν λόγω δημοσιογράφου και, ισχυριζόμενη ότι αυτός είναι... «αγνώστου διαμονής» (παρότι έχει τηλεοπτική εκπομπή σε γνωστό κανάλι), τον συνέλαβε, ενώ έβγαινε από το γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ι. Σακελλάκου, με τη συναίνεση του τελευταίου. Τον κράτησε δε όλη τη νύχτα στο ΑΤ Κυψέλης (γιατί ο εισαγγελέας υπηρεσίας Σπ. Μουζακίτης δε δέχτηκε το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ούτε την άσκηση έφεσης) και τον προσήγαγε το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κράτησή του «μια σύλληψη ρουτίνας, που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα», προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, γιατί του είχε ζητήσει την κασέτα της τελευταίας εκπομπής του για «εμπλοκή αστυνομικών και άλλων δημόσιων λειτουργών σε υπόθεση διαφθοράς». «Πέτυχαν - κατέληξε - αυτό που ήθελαν, τον σεσημασμένο Τριανταφυλλόπουλο. Πρέπει να ντρέπονται γι' αυτή την ανοησία που έστησαν και που, στο κάτω - κάτω, είναι εις βάρος τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε: «Οι εισαγγελικές αρχές εφάρμοσαν το νόμο, επειδή υπήρχε ανεκτέλεστη καταδικαστική απόφαση. Οταν έγινε αυτή η δίκη, το 1995, δεν προσήλθε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, παρότι είχε παραλάβει αυτοπροσώπως στις 9-12-94 το κλητήριο θέσπισμα. Αργότερα υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, η οποία απορρίφθηκε, γιατί στο μεταξύ δεν είχε ανταποκριθεί στην υποχρέωση να πληρώσει το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί, ύψους περίπου 700.000 δρχ. Σήμερα (χτες) το πρωί προσκόμισε μια βεβαίωση διακανονισμού καταβολής του ποσού αυτού με δόσεις και γι' αυτό αφέθηκε ελεύθερος. Η απόφαση του 1995, προκειμένου να γίνει εκτελεστή, εστάλη στις αστυνομικές υπηρεσίες τον περασμένο Μάρτη. Από τις κεντρικές αστυνομικές υπηρεσίες έφθασε τον περασμένο Οκτώβριο στο ΑΤ Ακροπόλεως, που εποπτεύει την περιοχή Συντάγματος, όπου είχε αναπτυχθεί η συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε, πράγματι, η αρμόδια υπηρεσία να απευθυνθεί στον δημοσιογράφο. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο να τον εντοπίσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ