Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο λαθρομετανάστες κάηκαν ζωντανοί

Δύο λαθρομετανάστες κάηκαν ζωντανοί χτες τα ξημερώματα μέσα στο πορτμπαγκάζ του επιβατικού αυτοκινήτου όπου τους πέταξε ο δουλέμπορος που τους μετέφερε από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, όταν το όχημα μετά από σύγκρουση τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Βαθύλακκο.

Το ταξίδι των 2 λαθρομεταναστών προς την «Ιθάκη» τερματίστηκε τραγικά, μέσα σε έναν ιδιότυπο μεταλλικό τάφο, και μπροστά στα μάτια των άλλων 6 συμπατριωτών τους, που, ενώ κατάφεραν να βγουν από το όχημα όπου είχαν στοιβαχτεί, δεν μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν τα δύο θύματα - πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νεαρής ηλικίας άτομα.

Συνολικά 15 άνθρωποι αλβανικής καταγωγής, επιχείρησαν και πέρασαν παράνομα τα σύνορα, μέσα από τα γνωστά γι' αυτούς «μονοπάτια των λαθρομεταναστών», στο όρος Βόρας. Από εκεί δύο δουλέμποροι - πιθανά ρωσικής καταγωγής - τους επιβίβασαν σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα και ξεκίνησαν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Κοντά στο Βαθύλακκο, 35 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, έσκασε το λάστιχο του μοιραίου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο. Στη συνέχεια το όχημα ανατράπηκε και σχεδόν αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Από το όχημα κατάφεραν να βγουν με ελαφρά τραύματα οι 6 λαθρομετανάστες και ο οδηγός. Το δεύτερο αυτοκίνητο, που πιθανολογείται πως ακολουθούσε, δε σταμάτησε, παρά μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην περιοχή της Σίνδου, όπου αποβίβασε τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες που μετέφερε. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος επέστρεψε στο σημείο του δυστυχήματος για να παραλάβει τον συνεργάτη του και στη συνέχεια να εξαφανιστούν μαζί.

Οι τραυματίες διασωθέντες του απανθρακωμένου οχήματος, 2 γυναίκες, 2 άνδρες και δύο παιδιά, συνελήφθησαν λίγο αργότερα στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται.

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητούνται οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την εξακρίβωση των στοιχείων των δουλεμπόρων γίνονται έρευνες και από υπηρεσίες άλλων χωρών, αφού - όπως προέκυψε - το αυτοκίνητο που κάηκε είχε ρωσικές πινακίδες, αλλά από τον έλεγχο των τελωνειακών αρχείων δε φαίνεται να έχει εισέλθει στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ