Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Τείχος σιωπής και νέα «εξαφάνιση»

Νέο τείχος σιωπής από τη ΖΗΜΕΝΣ σχετικά με τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας από τα οποία χρηματοδοτούνταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνάντησε το κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής που μετέβη ξανά στο Μόναχο και εξέτασε ως μάρτυρα τον Μ. Κουτσενρόιτερ, έναν από τους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων». Το στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ έκανε προσπάθεια να αναιρέσει την κατάθεση που είχε δώσει το 2006, σύμφωνα με την οποία ο Μ. Χριστοφοράκος τον πίεζε να του δώσει χρήματα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Μετά από έντονη αντιπαράθεση με τους βουλευτές του κλιμακίου της Εξεταστικής, που του θύμιζαν συνέχεια τις προηγούμενες καταθέσεις του, ο Μ. Κουτσενρόιτερ είπε απλώς ότι από τη ΖΗΜΕΝΣ υπήρχαν «διακριτικές πληρωμές», αλλά επέμενε ότι δε γνωρίζει τίποτα για τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής. Ωστόσο, έμμεσα παραδέχτηκε τη ροή «μαύρου χρήματος», λέγοντας ότι κάθε τέσσερις βδομάδες αυτός και οι συνεργάτες του (που χειρίζονταν τα «μαύρα ταμεία») έδιναν λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής ΖΗΜΕΝΣ.

Στο μεταξύ, στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ είχαμε εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εξαφάνιση του πρώην στελέχους της Μ. Γιούγκ, ο οποίος ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό στην Πάρο, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων». Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η ΖΗΜΕΝΣ προσπαθεί να σφραγίζει αεροστεγώς κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ροής του «μαύρου χρήματος». Σήμερα, η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της εξέτασης Κουτσενρόιτερ και προγραμματίσει τις εργασίες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ