Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Παιχνίδι» δηλώσεων από τους δωσίλογους

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Το παιχνίδι της δήθεν διάστασης απόψεων και δηλώσεων περί τακτικής συνεχίζουν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις και η εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Ο Αφγανός πρόεδρος βλέποντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια όσον αφορά τους θανάτους αμάχων που αυξάνονται λόγω των κατοχικών επιθέσεων υποστήριξε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι βραδινές επιδρομές, υπεραμυνόμενος κατά τα άλλα την κατοχική στρατηγική. Απαντώντας ο διοικητής των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν χαρακτήρισε τα σχόλια Καρζάι υπονομευτικά για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις εκφράζοντας την έκπληξη και την απογοήτευση του. Σύμφωνα με τον Αμερικανό, στρατηγό δεν υπάρχει επιλογή πέρα από την κλιμάκωση του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους απορρίπτουν οποιασδήποτε μορφής συνομιλίες με την κυβέρνηση Καρζάι, υποστηρίζοντας ότι οι φήμες περί ειρηνευτικών επαφών αποτελούν προπαγάνδα των δυνάμεων κατοχής και της εγκάθετης κυβέρνησης. Σε δήλωση του ο Μουλά Ομάρ υποστήριξε ότι συνομιλίες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεταξύ του Χ. Καρζάι και των Ταλιμπάν έως ότου αποχωρήσουν οι κατοχικές δυνάμεις.

Χτες ακόμα 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις, εκ των οποίων 10 μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και επτά φερόμενοι ως Ταλιμπάν, στο βόρειο Αφγανιστάν.

Στο Πακιστάν, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα βορειοδυτικά της χώρας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τρεις ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ