Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Διαβεβαιώσεις για τη «START»

ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ.--

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, διαβεβαίωσε την Κυριακή το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πως θα κυρωθεί η νέα συνθήκη «START» για τα πυρηνικά όπλα από το αμερικανικό Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντάς τη ως «κορυφαία προτεραιότητα» της κυβέρνησής του. Τις δηλώσεις αυτές έκανε την Κυριακή μετά το τέλος της διμερούς συνάντησής του με τον Μεντβέντεφ στο περιθώριο της συνόδου της ένωσης των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) στην Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Πρόεδροι είχαν συνάψει τη συγκεκριμένη συμφωνία τον Απρίλη, όπου, ανάμεσα στα άλλα δεσμεύτηκαν ότι τα ανεπτυγμένα πυρηνικά οπλοστάσια των χωρών τους θα μειωθούν αντίστοιχα κατά 30%. Πάντως, Μεντβέντεφ - Ομπάμα μίλησαν για τις άριστες σχέσεις των χωρών τους, ενώ ο Αμερικάνος Πρόεδρος ευχαρίστησε τη Μόσχα για τη συνεργασία της στη διευκόλυνση που δίνει για την συνέχιση της κατοχής του Αφγανιστάν, ανάμεσα στα άλλα.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες πως στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στη Λισαβόνα το Σάββατο οι χώρες του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας θα συζητήσουν για τη δυνατότητα σύνδεσης των συστημάτων τους στη λεγόμενη «αντιπυραυλική άμυνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ