Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σήμερα οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, για να συμμετάσχει σήμερα στη συνάντηση με τον Ντερβίς Ερογλου και τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. Οπως τελικά αποφασίστηκε, στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθούν δύο κοινές συναντήσεις μεταξύ των τριών για το Κυπριακό.

Απαντώντας χτες στις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη περί «δύο κρατών, δύο λαών στην Κύπρο και δύο Δημοκρατιών», καθώς και στον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν «ελληνοκυπριακά εδάφη υπό κατοχή», ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου υπέδειξε ότι «η τουρκική πλευρά έχει έλλειψη καλής θέλησης και δεν πείθει ότι θέλει λύση».

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Εγκμέν Μπαγίς υποστήριξε ότι «ο κόσμος δεν αποτελείται από τις 59 βουλευτικές έδρες στο κοινοβούλιο της Νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία. «Υπάρχει ένας μεγαλύτερος κόσμος και ο κόσμος αυτός έχει βαρεθεί πλέον από την απόρριψη κάθε πρότασης», πρόσθεσε, ζητώντας ταυτόχρονα από τον Δ. Χριστόφια να είναι έτοιμος για υποχωρήσεις. Ο Ε. Μπαγίς απείλησε ότι η Τουρκία είναι «έτοιμη για τη λύση. Αλλά είναι έτοιμη και για ένταση. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα».

Δείγμα αδιαλλαξίας της Τουρκίας είναι και η απόρριψη του αιτήματος ενός Τούρκου πολίτη και μιας υπηκόου της Κυπριακής Δημοκρατίας να τελέσουν το γάμο τους στην Κωνσταντινούπολη. Τα δικαιολογητικά της Κύπριας γυναίκας δεν έγιναν δεκτά, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η γυναίκα είναι Τουρκοκύπρια, που εγκαταστάθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά το 1974, οπότε εγκατέλειψε τα κατεχόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ