Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Απατεώνας εμφανιζόταν ως «ηγέτης των Ταλιμπάν»

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Θύματα απάτης» εμφανίζονται ότι έπεσαν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και η κυβέρνηση της χώρας, όσον αφορά τους συνομιλητές τους που φέρονταν να είναι «ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας εκ των συνομιλητών της αφγανικής κυβέρνησης και των κατοχικών δυνάμεων στις υποτιθέμενες «ειρηνευτικές συνομιλίες», οι οποίες δήθεν θα οδηγήσουν στην «εθνική συμφιλίωση με την παράδοση των όπλων των Ταλιμπάν, μέσω αδρής εξαγοράς, που εμφανιζόταν ως ηγετικό στέλεχος των «μαχητών», υποστηρίζοντας ότι είναι ο Μουλά Αχτάρ Μοχάμαντ Μανσούρ, ήταν τελικά «απατεώνας».

Ο ψεύτικος «Ταλιμπάν» φέρεται να είχε τρεις συναντήσεις με αξιωματούχους της κατοχής και της αφγανικής κυβέρνησης, με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων Ντέιβιντ Πετρέους να υποστηρίζει εκ των υστέρων ότι εξ αρχής υπήρχαν αμφιβολίες για την ταυτότητά του. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί πώς ένας «κοινός μαγαζάτορας από το Πακιστάν», όπως παρουσιάζεται ο «ψεύτικος ηγέτης», έπεισε για την ιδιότητά του, περνώντας τις μυστικές υπηρεσίες και τις κατοχικές δυνάμεις. Τις αποκαλύψεις επιχείρησε να διαψεύσει ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, υποστηρίζοντας ότι δε συνάντησε ποτέ το συγκεκριμένο άνθρωπο, αποδίδοντας τα όσα δημοσιοποιήθηκαν σε «προπαγάνδα».

Την ίδια στιγμή, ο Ντ. Πετρέους πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στη Γερμανία, όπου είχε συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Αμυνας, Καρλ Θιοντόρ τσου Γκούντεμπεργκ. Και οι δύο υποστήριξαν το ρόλο της κατοχής στο Αφγανιστάν, ισχυριζόμενοι ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας για την προστασία της «υφηλίου από την τρομοκρατία», προσθέτοντας ότι μέχρι το 2014 πρέπει να έχει περιοριστεί η δύναμη των Ταλιμπάν, ώστε να περάσει ο έλεγχος στις αφγανικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ