Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ - ΗΠΑ
Στον αστερισμό της τρομοϋστερίας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συντονισμένη επιχείρηση - «σκούπα» στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τουλάχιστον 10 φερόμενων ως «ριζοσπαστών ισλαμιστών», διατηρεί πάντα ψηλά το ζήτημα της «τρομοκρατικής απειλής» στο ευρωπαϊκό έδαφος, αν και Γερμανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η επιχείρηση - «σκούπα» δε συνδέεται με τις «απειλές» που αντιμετωπίζει η Γερμανία και για τις οποίες έχει τεθεί σε συναγερμό.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την επιχείρηση - «σκούπα», οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, ενώ 3 συνελήφθησαν στο Αμστερνταμ, στην Ολλανδία, και ένας στο Ααχεν στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι καταγωγής από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Ρωσία και το Μαρόκο ενώ φέρεται να συνδέονται με πιθανές επιθέσεις «ισλαμιστών» ακόμη και στην Τσετσενία. Την ίδια στιγμή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δανίας προειδοποιούν πως τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα, παρόλα αυτά τονίζουν ότι δεν αύξησε το βαθμό απειλής για τη χώρα, καλεί ωστόσο την αστυνομία να είναι «εξαιρετικά προσεκτική» μέχρι το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων.

Η τρομο-λαγνεία καλά κρατεί, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου και ουσιαστικά πρωτοξεκίνησε. Βέβαια, έχει περάσει σε άλλο στάδιο που δεν είναι άλλο από τη στροφή της στον «εσωτερικό εχθρό». Τελευταίο εγχείρημα της κυβέρνησης Ομπάμα, είναι η εγκατάσταση σαρωτών του ανθρώπινου σώματος στα αμερικανικά αεροδρόμια, στους οποίους όμως οι Αμερικανοί πολίτες αντιδρούν έντονα και γι' αυτό υπόκεινται σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, ακόμη και στα γεννητικά όργανα. Γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις ενώ ήδη οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι τόσο οι σαρωτές όσο και ο σωματικός έλεγχος, συνιστούν επίθεση ακόμη και στα πλέον βασικά συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ