Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Εκατόμβη νεκρών

Απίστευτη τραγωδία στην Καμπότζη, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας
Απίστευτη τραγωδία στην Καμπότζη, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας
ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ._

Σε τραγωδία κατέληξαν οι εορτασμοί για το Φεστιβάλ Νερού στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στη χώρα, στις οποίες εκτιμάται ότι τη Δευτέρα συμμετείχαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπων. Μία γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου των βροχών. Ο πανικός ξεκίνησε, σύμφωνα με τις αρχές, όταν 10 άνθρωποι λιποθύμησαν προσπαθώντας να διασχίσουν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό που οδηγούσε στο νησάκι των εορτασμών, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφείς οι ακριβείς αιτίες. Κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να φτάσουν στους εορτασμούς καταγγέλλουν την ανοργανωσιά των αρχών και αναφέρουν ότι η αστυνομία είχε κλείσει νωρίτερα τη δεύτερη γέφυρα που οδηγούσε στο νησί των εορτασμών, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκλωβιστούν ουσιαστικά στη μοιραία γέφυρα ως μοναδική δίοδο προς το χώρο της εκδήλωσης.

Ο μεγάλος συνωστισμός στη γέφυρα είχε σαν αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και ο κόσμος να ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου, με αποτέλεσμα περισσότερα από 378 θύματα και μεγάλο αριθμό τραυματιών. Οι περισσότεροι, σύμφωνα με τις αρχές, έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν, προσπαθώντας να αποδεσμευθούν από το πλήθος, αρχίζοντας να πηδάνε από τη γέφυρα και ή να πνίγονται ή να χτυπάνε στα κιγκλιδώματα, ή να χτυπάνε μέχρι θανάτου, πιέζοντας ταυτόχρονα και σπρώχνοντας τους υπόλοιπους.

Χτες ήταν μέρα πένθους για τους εκατοντάδες νεκρούς και κηδειών από τους συγγενείς τους ενώ πάνω από 700 είναι τραυματίες και πολλοί ακόμα οι αγνοούμενοι. Οι έρευνες για την ανεύρεση θυμάτων συνεχίστηκαν και χτες από τις αρχές, οι οποίες χαρακτηρίζουν πρωτοφανείς τις απώλειες και την έκταση της τραγωδίας που προκάλεσε ο πανικός σε ένα τόσο περιορισμένο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ