Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΟΡΝΟΣ» – «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»
Συνεχίζουν αγωνιστικά

Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, στην πρωινή και στην απογευματινή βάρδια, έκαναν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κατασκευής συσκευασιών τροφίμων «ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ», στη Θήβα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της εργοδοσίας να καθιερώσει τις ατομικές διαπραγματεύσεις, μη αναγνωρίζοντας την ισχύ της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ετσι και χτες, για 6 ώρες σταμάτησε η παραγωγή και όλοι στάθηκαν έξω από το εργοστάσιο, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Την Πέμπτη θα γίνει 2ωρη στάση 7-9 το πρωί και 3-5 το απόγευμα.

Μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ» έστειλε το σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, που ανήκει - όπως και η «ΜΟΡΝΟΣ» - στον όμιλο Φιλίππου, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συντονισμό της πάλης τους.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ» διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ωστόσο, μεγάλες ευθύνες βαραίνουν την πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ), που δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων για πολύμορφες κινητοποιήσεις μέσα κι έξω από το εργοστάσιο. Την Τετάρτη το μεσημέρι έχει οριστεί 3μερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ