Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Μονόδρομος η οργάνωση και ο συντονισμός σε ταξική κατεύθυνση

Ξεκινά αύριο το 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου

Η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (φωτ. από προηγούμενη κινητοποίηση)
Η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (φωτ. από προηγούμενη κινητοποίηση)
«Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στον κλάδο του μετάλλου να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ. Θα συμβάλει έτσι στην ταξική ενότητα του κλάδου μας. Θα συμβάλει στην ενιαία δράση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας και των γυναικών για κοινωνική συμμαχία. Για ενιαίο μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, στα κόμματά τους (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.). Μέτωπο με στόχο τη λαϊκή εξουσία, για να αξιοποιείται ο τεράστιος πλούτος και οι δυνατότητες της εργατικής τάξης της χώρας μας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων όχι για τους λίγους που τον καρπώνονται, αλλά για τους πολλούς που τον παράγουμε».

Με τα λόγια αυτά, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Μετάλλου, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε οργάνωση και συντονισμό των δυνάμεων σε ταξική κατεύθυνση, ενόψει του 26ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), που αρχίζει αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Στη διακήρυξη της ΔΑΣ σημειώνεται: «Οι τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και η ανάγκη της για έναν κλάδο μεταλλοκατασκευών υπονομεύθηκαν και προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις και επιλογές του ξένου και του ελληνικού κεφαλαίου. Αυτή την ανάπτυξη και αυτές τις επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ υπηρέτησαν με συνέπεια και διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτή την ανάπτυξη στήριξαν άλλοτε ανοιχτά, άλλοτε συγκαλυμμένα οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, στην ΠΟΕΜ, αλλά και σε αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και της "Αυτόνομης Παρέμβασης".

Οι ηγεσίες αυτές έχουν γυρίσει την πλάτη στο δικαίωμα και στη δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο τεράστιος ορυκτός πλούτος της χώρας μας από τους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους. Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη τομέων όπως της Ναυπηγικής, της Πολεμικής Βιομηχανίας, της σιδηροβιομηχανίας, του νικελίου και τόσων άλλων. Εχουν γυρίσει την πλάτη στην ανάγκη και στη δυνατότητα να γίνει ο κλάδος του μετάλλου μοχλός μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης. Γι' αυτό υπέγραψαν και υπογράφουν συμβάσεις κάτω από τις ανάγκες, για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία».

Και σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες «υπηρετούν αυτήν την πολιτική και αυτή την ανάπτυξη και έχουν το ίδιο όραμα και τις ίδιες βασικές επιλογές με το κεφάλαιο. Στους ίδιους στόχους και την ίδια στρατηγική με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπερασπιζόμενες οι ηγεσίες αυτές τον ίδιο αντιλαϊκό δήθεν ευρωμονόδρομο, μας κατηγορούν εμάς στον κλάδο και συνολικά το ΠΑΜΕ ως διασπαστές και μας πολεμούν σε όλα τα επίπεδα. Τους δυσκολεύουμε στο κοινό τους όραμα με τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, τους δυσκολεύουμε στον "κοινωνικό διάλογο" και την ταξική τους ειρήνη. Τους δυσκολεύουμε στην παραχώρηση των "αναγκαίων θυσιών" που πρέπει να κάνουν και οι εργαζόμενοι για να βγούμε από την κρίση, όπως ισχυρίζονται».

Νοθεία από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Με καταγγελία της η ΔΑΣ Μετάλλου καταγγέλλει πως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατέφυγαν «στα εργαστήρια νόθευσης και κατασκευής αντιπροσώπων για την αλλαγή των συσχετισμών». Οπως σημειώνεται, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΜ, η ηγεσία έφερε για εγγραφή δύο σωματεία «που φαίνεται πως είναι κατασκεύασμα σε κάποια γραφεία χωρίς τη συμμετοχή των εργατών». Χαρακτηριστικά, η ΔΑΣ καταγγέλλει:

-- Σωματείο Μετάλλου νομού Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα. Το καταστατικό του εγκρίθηκε στις 18 Νοέμβρη, οι εκλογές για εφορευτική έγιναν Δευτέρα, 22 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ. και μισή ώρα αργότερα έγιναν οι εκλογές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα (6.30 μ.μ.) της ίδιας μέρας, με συνολικούς ψηφίσαντες 352 εργάτες. Δηλαδή, σε εργάσιμη μέρα, πρωινές ώρες, ψήφιζε κάθε δύο λεπτά (και λιγότερο), ένας εργάτης, πράγμα αδύνατο. Επιπλέον, τη δεύτερη μέρα, ενώ το πρακτικό λέει πως οι κάλπες έκλεισαν στις 7.30 το απόγευμα, το πρακτικό συγκρότησης του ΔΣ σε σώμα, αναφέρει πως έγινε ...μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή 7 μ.μ.!

-- Σωματείο Μετάλλου νομού Κορινθίας. Στο πρακτικό αρχαιρεσιών αναφέρεται πως από τα 21 μέλη ψήφισαν τα 17 και στην κατάσταση ψηφισάντων παρουσιάζονται 43 μέλη!

-- Σωματείο Μετάλλου Αργους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ημέρα Πέμπτη (13/11), έγινε γενική συνέλευση του σωματείου παρουσία 73 μελών και αποφάσισαν την εγγραφή τους στην ΠΟΕΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ