Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ DHL Με απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στις εγκαταστάσεις της DHL στο αεροδρόμιο αντιδρούν οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται στις δύο θυγατρικές του Ομίλου Γερμανικών Ταχυδρομείων (τις «DHL Express Hellas» και «European Air Transport»), στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς για μείωση του προσωπικού κατά 60 άτομα και στις προσπάθειες εκφοβισμού τους, προκειμένου να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης», όπως καταγγέλλουν τα δύο επιχειρησιακά σωματεία. Το Σωματείο Εργαζομένων «DHL Express» έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και το Σωματείο Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών 8ωρη στάση εργασίας (5 π.μ.-3 μ.μ.).

ΙΓΜΕ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί μπροστά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προχωρά το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών και Ερευνών. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εκκρεμούν για το 2010 ανελαστικές υποχρεώσεις πάνω από 6 εκατ. ευρώ, μένουν χωρίς αποζημίωση πάνω από 140 εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν και διακυβεύεται η πληρωμή ακόμα και της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Διεκδικούν: Τακτικούς Προϋπολογισμούς για το 2010 και 2011 που να επαρκούν για τη λειτουργία του ΙΓΜΕ και την κάλυψη των στοιχειωδών υποχρεώσεων. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ