Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Δικαστικές απειλές Θάτσι για τις βαριές κατηγορίες...

BEΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου και πρώην αρχηγός του ΟΥΤΣΕΚΑ, Χασίμ Θάτσι, απείλησε πως θα κινηθεί δικαστικά κατά του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι, που σε έκθεσή του τον κατηγορεί ευθέως για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων αλλά και για αφαίρεση και εμπόριο ζωτικών οργάνων από άμαχους που αιχμαλωτίσθηκαν από αυτονομιστές στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Ο Θάτσι (που ανήλθε στην ηγεσία του ΟΥΤΣΕΚΑ και των τελευταίων κυβερνήσεων του προτεκτοράτου με την πλήρη στήριξη ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ) ισχυρίστηκε πως ο σκοπός της έκθεσης Μάρτι εξυπηρετεί «κύκλους» που τάχα αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Δήλωσε «αισιόδοξος» πως θα συγκροτήσει κυβέρνηση ως το τέλος Γενάρη και πως θα συναντηθεί με τον Σέρβο Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς στο πλαίσιο του επικείμενου διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας.

Πάντως, οι «Τάιμς του Λονδίνου» κατέγραφαν χτες κατάσταση «πανικού» στους κόλπους της αστυνομικο-δικαστικής αποστολής της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX) επειδή ο άνθρωπός τους, ο Θάτσι, κατηγορείται για σοβαρότατα εγκλήματα και διότι μία πιθανή έρευνα θα μπορούσε να αποκαλύψει και τις δικές τους ευθύνες σε εγκλήματα που έγιναν στο προτεκτοράτο με την ένοχη γνώση της ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ