Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Η χώρα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Η ύφεση αγγίζει πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ΠΑΣΟΚ και τις συντεχνίες του και οι τράπεζες και μαζί οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή θέση. Ολα αυτά έχουν διαμορφώσει μιαν άρρωστη, βαριά ατμόσφαιρα, ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα βίας διαφόρων μορφών. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να βαδίσει στον δρόμο του "μαρτυρίου" και των αναγκαίων αλλαγών πριν δει το φως της ανάκαμψης. Οι επόμενες εβδομάδες δεν θα είναι εύκολες και η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο αν δείξει ότι δειλιάζει ή ότι υποχωρεί μπροστά στις αντιδράσεις. Δεν πρέπει όμως να γελιόμαστε. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και να την διαδεχθεί μια άλλη, αλλά στο τέλος της ημέρας ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθηθεί θα είναι ο ίδιος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ: «Ο υπουργός Οικονομικών δεν κάνει του κεφαλιού του. Εφαρμόζει μια πολιτική η οποία αποφασίστηκε από τον Πρωθυπουργό, συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή. Με άλλα λόγια, αθώοι του αίματος στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν (...) Είτε η κυβερνητική πολιτική θα επιτύχει οπότε το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε περίλαμπρη νίκη επιβράβευσης. Είτε η προσπάθεια θα καταρρεύσει και το ΠΑΣΟΚ θα σαρωθεί σε πρωτοφανή επίπεδα για τα πολιτικά μας πράγματα. Μέσες καταστάσεις δεν προβλέπονται. Και γι' αυτό, όποιος στο ΠΑΣΟΚ πριονίζει την καρέκλα του διπλανού του, στην πραγματικότητα πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται ο ίδιος» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΑΣΧΕΤΟ: «Ο πρωθυπουργός αθλείται, εμφανίζεται σε καλή φυσική κατάσταση (...) η άσκηση (...) ενισχύει τις ανώτερες νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να εμφανίζει αγχώδεις ή καταθλιπτικές ενδείξεις» (η ανάλυση από την Ιλια Θεοτοκά ψυχοθεραπεύτρια / στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ