Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεθαύριο η μέρα δράσης για ανέργους και απολυμένους

Παραμονή Χριστουγέννων έγινε παρέμβαση και στην Ηγουμενίτσα

Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης (φωτ. από παλιότερη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας)
Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης (φωτ. από παλιότερη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας)
Μέρα δράσης των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης οργανώνουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 30/12 με αρχή τη συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην οδό Δωδεκανήσου, στις 9.30 το πρωί.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ τονίζεται:

«

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει βάλει στο στόχαστρο όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους.

Οι απολυμένοι και οι άνεργοι κοντεύουν να φθάσουν το 1.000.000.

Χιλιάδες μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, πολλαπλασιάζονται όσοι μπαίνουν - εκβιαστικά - στην εκ περιτροπής απασχόληση (4ήμερα), τη μερική απασχόληση, τις αναγκαστικές άδειες και άλλες ευέλικτες μορφές άγριας εκμετάλλευσης.

Τώρα είναι τα θύματα της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τα τεράστια κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων που αποζητούν μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα πάνω στο πτώμα εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών.

Η κυβέρνηση απελευθέρωσε τις απολύσεις, κατάργησε ουσιαστικά την αποζημίωση.

Το επίδομα ανεργίας το μετέτρεψαν σε επιδότηση στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες. Κάνουν "μπίζνες" με λεφτά των εργαζομένων, με λεφτά του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ έχει για να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και δεν έχει για το επίδομα ανεργίας που το μετέτρεψαν σε επίδομα του εργοδότη.

Κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων.

Σ' αυτό το έγκλημα, "βάζουν πλάτη" η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που συμφωνούν με την επιδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ, με την απελευθέρωση των απολύσεων ("αρκεί να είναι αιτιολογημένες"), με τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά αν οι εργαζόμενοι δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν οργανώσουν κλάδο τον κλάδο, επιχείρηση την επιχείρηση, εργαζόμενο τον εργαζόμενο την αντίστασή τους και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Στη Θεσπρωτία

Μήνυμα αντίστασης και συντονισμένου αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα που διευρύνονται σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους στο Νομό Θεσπρωτίας δόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων από το ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Δήμας», όπου η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα 2 έως και 4 μηνών στους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κατάστημα της παραπάνω αλυσίδας εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζόμενους, για τους οποίους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας. Με τη δυναμική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην Επιθεώρηση Εργασίας η εργοδοσία αναγκάστηκε να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων. Στον επαναλαμβανόμενο εμπαιγμό της εργοδοσίας, που εδώ και 5 χρόνια περίπου κρατά για μήνες μέσα τους εργαζόμενους ισχυριζόμενη ότι δεν τα βγάζει πέρα την ίδια στιγμή που έχει προχωρήσει σε ανακαίνιση και συμπράττει επωφελείς γι' αυτήν συμφωνίες λειτουργίας με πανελλαδική αλυσίδα καταστημάτων, αντιτάχθηκε η κλιμάκωση του αγώνα, της συσπείρωσης και αποφασιστικής δράσης με το ΠΑΜΕ.

Ζήτημα επιτακτικό και αναγκαίο που δένει με την κοινή πάλη των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς απέναντι στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και το γεγονός ότι πάνω από 250 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες προς το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άλλους εργασιακούς χώρους πέρα από τα σούπερ μάρκετ «Δήμα» όπως στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμένα, στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, στα εργοτάξια σκυροδέματος ΛΕΦΑ και ΑΧΕΡΟΝΤΑ κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ