Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ
Επαινοι από τον ΣΕΒ

Aναγνωρίζοντας το δώρο που κάνει η κυβέρνηση στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω και του νέου «αναπτυξιακού νόμου», ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Γ. Δεληγιάννης πρόσφερε χθες στη Βουλή σαφή στήριξη στο σχετικό νομοσχέδιο, αφού αυτό προβλέπει σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Καταθέτοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων είπε ότι αυτό περιλαμβάνει «πολλές καινοτομίες και απλοποιήσεις που ενθαρρύνουν με τρόπο ουσιαστικό την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων». Ισχυρίστηκε ότι «υιοθετείται μια αντίληψη για τις επενδύσεις και προτάσσεται μια πρακτική ενίσχυσής τους που απομακρύνεται από τις αναποτελεσματικές θεωρήσεις προηγούμενων ετών». Κατά τον ΣΕΒ με το νομοσχέδιο «είναι σαφής η ορθή πρόθεση του νομοθέτη να ενισχύσει την επενδυτική προσπάθεια σε τομείς που αναπτύσσονται γρήγορα και που έχουν την δυνατότητα να είναι διεθνώς ανταγωνιστικοί».

Ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων επαίνεσε τη βούληση της κυβέρνησης να προτάξει «τα φορολογικά κίνητρα ως κύρια μορφή ενίσχυσης δίνοντας έμφαση στην επιβράβευση της επιχειρηματικής επιτυχίας» και είπε αναφερόμενος γενικότερα στις επενδύσεις ότι «η παγκόσμια πρακτική έχει δείξει ότι η ενθάρρυνση και προσέλκυση των επενδύσεων προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης και συνολικής προσπάθειας για τη δημιουργία ενός ευρύτερου περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα», θέμα στο οποίο η χώρα μας «εξακολουθεί να υστερεί».

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο εκπρόσωπός της ζήτησε «ειδική κατηγορία επενδύσεων για τα διατροφικά προϊόντα», ενώ ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κλάδος τους εξαιρέθηκε από τον «αναπτυξιακό νόμο». Σε ορθή κατεύθυνση κινείται ο νόμος, είπε εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ ο Γ. Καβαθάς, ενώ βελτιωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο τον βρήκε ο Ν. Αγγελόπουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Π. Ρήγας είπε ότι τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών το ζήτημα του συμψηφισμού του ΦΠΑ που οφείλει το κράτος με οφειλές των επιχειρήσεων προς το κράτος. Ανακοίνωσε δε ότι μέσα στο Γενάρη θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι πρώτες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με ένα πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια με την κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών και νέων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ