Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ
Νέες αυξήσεις στα διόδια έως 10%

Το μπαράζ των αυξήσεων στα χαράτσια των διοδίων με την έναρξη της νέας χρονιάς συνεχίζεται... Χτες, σειρά είχε ο ιδιωτικός όμιλος «Ολυμπία Οδός», που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος, ο οποίος ανακοίνωσε αυξήσεις από 6% έως 10%. Η ακριβής ημερομηνία από την οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται θα ανακοινωθεί μέσα στο Γενάρη.

Το νέο φορομπηχτικό αυτό μπαράζ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που παραχωρεί σε επιχειρηματικούς ομίλους το εθνικό οδικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, αφού αυτοί χωρίς να συμμετέχουν στο κόστος κατασκευής ούτε με 10%, αποκτούν δικαίωμα εκμετάλλευσης για δεκαετίες.

Ειδικότερα, οι οδηγοί θα πληρώνουν πλέον στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού και Ρίου και στους πλευρικούς σταθμούς Νέας Περάμου και Αγίων Θεοδώρων:

  • Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα 2,20 ευρώ (από 2).
  • Για τα ΙΧ 3,10 ευρώ (από 2,90).
  • Για τα φορτηγά με 2 και 3 άξονες 7,90 ευρώ (από 7,40).
  • Για τα φορτηγά με 4 άξονες και πάνω 11 ευρώ (από 10,40).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τις «συμβάσεις παραχώρησης» μέσα στο 2011 θα έχουμε και νέες αυξήσεις στα διόδια, καθώς και την προσθήκη νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών είσπραξης. Επίσης μέσα στο χρόνο αυτό αναμένεται να λειτουργήσουν 5 ή 6 νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ