Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Καταδικάζει την καταστροφή Μνημείου του ΕΛΑΣ

Η βεβήλωση του μνημείου του ΕΛΑΣ στο Περτούλι
Η βεβήλωση του μνημείου του ΕΛΑΣ στο Περτούλι
Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών που, πριν λίγες μέρες, δρώντας στο σκοτάδι, κατέστρεψαν το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του ΕΛΑΣ στην έδρα του Γενικού Αρχηγείου στο Περτούλι Τρικάλων.

Στη σχετική ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τονίζεται:

«Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο πως η βέβηλη αυτή πράξη καταστροφής του Μνημείου του ΕΛΑΣ συμπίπτει χρονικά με τις σημερινές εξελίξεις στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, όπου η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας οργανώνονται και προετοιμάζονται για την Αντεπίθεση, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ που στηρίζεται και από τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σήμερα που το ΚΚΕ, πάλι, σηκώνει το βάρος για την οργάνωση του λαού και την αγωνιστική αντεπίθεση για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, που θα απαλλάξει το λαό από τα δεινά της αντιλαϊκής πολιτικής, της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτόν το δρόμο τον αγωνιστικό που διδάσκει η Ιστορία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιδιώκουν, ενόψει της σημερινής κατάστασης που αφυπνίζει τις συνειδήσεις όλο και περισσότερων εργαζομένων για νέους αγώνες με μπροστάρη το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και τη νεολαία που συσπειρώνεται στο ΜΑΣ, προσπαθούν να συσκοτίσουν τα λογής λογής φασιστοειδή και όσοι κρύβονται πίσω τους. Ομως ας μη γελιούνται! Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Ο λαός μας μπορεί και, αργά ή γρήγορα, θα πάρει τις τύχες τους στα χέρια του για την υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του, βάζοντας στο χρονοντούλαπο τις αντιλαϊκές πολιτικές δυνάμεις και τους βαστάζους του καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος που, ήδη, ξεσκεπάζονται και χρεοκοπούν στη συνείδηση των λαϊκών μαζών».

Καταλήγοντας, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «καλεί το λαό και, ιδιαίτερα, τη νεολαία μας να καταδικάσουν τη βεβήλωση και καταστροφή του Μνημείου του ΕΛΑΣ στο Περτούλι και να παλέψουν να γίνουν πράξη τα ιδανικά και τα οράματα εκείνου του μεγαλειώδη αγώνα, που σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ!

Απαιτούμε από τις κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και, βεβαίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φασιστοειδή βανδάλισαν σε μνημείο του ΕΛΑΣ (2012-09-27 00:00:00.0)
Σημαντικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ (2011-09-24 00:00:00.0)
Σημαντικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ (2011-09-23 00:00:00.0)
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο στο Περτούλι (2008-10-01 00:00:00.0)
Κατέστρεψαν μνημείο της Αντίστασης (2005-08-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (2002-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ