Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο στο Περτούλι

Ούτε δυο μέρες δεν πέρασαν από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Περτούλι, προς τιμήν του ΕΛΑΣ και του Γενικού Στρατηγείου του που είχε την έδρα του στην περιοχή, και φασιστοειδή στοιχεία βεβήλωσαν το μνημείο με τη φιγούρα του αντάρτη, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στην εκδήλωση, γράφοντας πάνω του το σύμβολο του χιτλεροφασισμού, τον αγκυλωτό σταυρό και άλλα εμετικά συνθήματα.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Είναι τόσο μεγάλη η ενόχλησή τους από την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, την ανάδειξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος του τόπου μας και τον πρωτοπόρο ρόλο που διαδραμάτισε το ΚΚΕ. Είναι τόσο μεγάλη η ενόχλησή τους από τη σημερινή ανοδική πορεία του ΚΚΕ, που με συνέπεια αντιπαλεύει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μπροστάρης των αγώνων για τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια, να θάψουν την Ιστορία του λαϊκού κινήματος, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, δε θα το καταφέρουν ούτε και σήμερα, που το ΚΚΕ, στα 90 χρόνια της ηρωικής του πορείας, βαδίζει με αισιοδοξία προς το 18ο Συνέδριό του».

Και η ΝΕ καταλήγει: «Καταγγέλλουμε στον τρικαλινό λαό την ενέργεια αυτή των φασιστοειδών και τον καλούμε να περιφρουρήσει το Μνημείο που συμβολίζει την ίδια την Ιστορία του τόπου του, που αποτελεί έναυσμα για τη νεολαία, ώστε να γνωρίσει την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, να γνωρίσει τις πραγματικές πλευρές μιας από τις σπουδαιότερες περιόδους του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ