Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
AΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΚΙΝΑ
Χιλιάδες οι πλημμυροπαθείς

Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις πλημμύρες στην Αυστραλία
Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις πλημμύρες στην Αυστραλία
ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ατέλειωτα φαίνονται τα βάσανα για χιλιάδες Αυστραλούς πλημμυροπαθείς, καθώς χτες η Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε νέες καταιγίδες, τις επόμενες μέρες, στις αχανείς βορειοανατολικές περιοχές της Αυστραλίας (σε έκταση όσο η Γερμανία και η Γαλλία μαζί), που πλέον μοιάζουν περισσότερο με βάλτους, παρά με βιομηχανικές, αγροτικές και κατοικημένες περιοχές.

Χτες, τα νερά του ποταμού Φιτζγουότερ στην πόλη Ροκχάμπτον της Πολιτείας Κουίνσλαντ (όπου οι ζημιές εκτιμώνται σε πάνω από 5 δισ. δολάρια) ανέβηκαν σε επίπεδο ρεκόρ πλησιάζοντας τα 10 μέτρα. Παράλληλα, οι κάτοικοι της πόλης Σεντ Τζορτζ είδαν τα νερά του ποταμού Μπαλόν να ξεπερνούν τα 14 μέτρα, με συνέπεια χιλιάδες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας στεγνό καταφύγιο. Μέσα σε όλα αυτά, οι υπηρεσίες αρωγής εκφράζουν φόβους ότι το επίπεδο των υδάτων θα παραμείνει αυξημένο για πολλές βδομάδες, ευνοώντας έτσι τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών που βοηθούν στη διάδοση μεταδοτικών ασθενειών. Επαναλαμβάνουν, δε, συνεχώς τις προειδοποιήσεις προς τους πλημμυροπαθείς για δηλητηριώδη φίδια και κροκόδειλους που κυκλοφορούν πλέον εδώ και μέρες ανεμπόδιστα ανάμεσα στα επιπλέοντα συντρίμμια κατοικημένων περιοχών.

Η πρωθυπουργός της Πολιτείας του Κουίνσλαντ Αννα Μπλάιγκ συνέχισε και χτες την περιοδεία της στις πλημμυροπαθείς περιοχές αποφασίζοντας αργότερα να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου ώστε να καθοριστούν αποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τη «βιβλικών διαστάσεων» καταστροφή.

Στις Φιλιππίνες πάλι ο απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα από τα τέλη Δεκέμβρη έφτασε χτες τους 25 νεκρούς, ενώ οι άστεγοι ξεπερνούν ήδη τις 70.000. Παράλληλα, καταρρακτώδεις βροχές, υπό ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, πλήττουν πέντε επαρχίες της νότιας Κίνας, αναγκάζοντας 58.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους. Από τις βροχές στις επαρχίες Ζιανγκσί, Χιουνάν, Τσονγκίνγκ, Σετσουάν και Γκουιζού, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότερα από 1.200 σπίτια κατέρρευσαν. Επίσης από χιόνι και χαλάζι καταστράφηκαν 1.424.000 στρέμματα καλλιεργειών σε αγροτικές εκτάσεις της νοτιοδυτικής Κίνας, προκαλώντας ζημιές ύψους 204 εκατ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ