Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Καμία βελτίωση σχέσεων όσο εξακολουθούν οι προκλήσεις

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.-- Στη διαπίστωση ότι οι διακορεατικές σχέσεις δεν μπορούν να βελτιωθούν όσο κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο και αυξάνεται ο κίνδυνος πολέμου, προχώρησαν χτες αρθρογράφοι της βορειοκορεατικής εφημερίδας «Ροντόνγκ Σινμούν» (όργανο του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Κορέας) με αφορμή ένα νέο γύρο κοινών αμερικανο-νοτιοκορεατικών στρατιωτικών ασκήσεων ηλεκτρονικού πολέμου που σχεδιάζουν τις επόμενες βδομάδες Σεούλ και Ουάσιγκτον.

Το ίδιο 24ωρο, ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη ΛΔ Κορέας Στέφεν Μπόσγουρθ δήλωσε, μετά τη συνάντησή του στη Σεούλ με το Νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Κιμ Σουνγκ Χουάν και τον υπουργό Ενοποίησης Χιουν Ιν Τάεκ, πως Σεούλ και Πιονγιάνγκ θα πρέπει πρώτα να λύσουν τα μεταξύ τους ζητήματα προτού συμμετάσχουν στις εξαμερείς συνομιλίες του Πεκίνου για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος. Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης δήλωσε πως ο Αμερικανός απεσταλμένος συμφώνησε με τους Νοτιοκορεάτες υπουργούς πως η Πιονγιάνγκ «θα πρέπει να πάρει πρώτα συγκεκριμένα μέτρα ως απόδειξη της θέλησής της για αποπυρηνικοποίηση και επιπλέον να βελτιωθούν οι διακορεατικές σχέσεις πριν την επανέναρξη πολυμερών συνομιλιών».

Ο Μπόσγουρθ θα συνεχίσει τις συναντήσεις με υψηλόβαθμους Κινέζους και Ιάπωνες αξιωματούχους σε διαδοχικές επισκέψεις του σε Πεκίνο και Τόκιο, ενόψει της συνάντησης κορυφής ανάμεσα στους προέδρους ΗΠΑ και Κίνας (Μπ. Ομπάμα και Χου Ζιντάο) στις 19 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ