Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Μπαράζ απολύσεων με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ

«Μπαράζ απολύσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα στις υπηρεσίες και στις επιχειρήσεις του Δήμου Ρόδου ενόψει της εφαρμογής του "Καλλικράτη"», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, οι 61 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Ιαλυσού βρίσκονται στον αέρα με την παύση λειτουργίας της εταιρείας. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι οδηγοί στη δημοτική επιχείρηση αστικών συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Πεταλουδών και όσο περνάει ο καιρός θα κλιμακώνονται.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ, «ο πραγματικός στόχος των απολύσεων είναι η μείωση των δαπανών για κοινωνικές παροχές ώστε σταδιακά να εμπορευματοποιούνται και να ιδιωτικοποιούνται. Για να το πετύχουν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις προσπαθούν να διαιρέσουν την εργατική τάξη, να στρέψουν το ένα τμήμα εργαζομένων κόντρα στο άλλο. Προσπαθούν να συνδέσουν τις απολύσεις με τον δήθεν εξορθολογισμό στο Δημόσιο, χρησιμοποιώντας και πρόθυμα ΜΜΕ και συμβιβασμένους συνδικαλιστές». Και σημειώνει: «Βαρύτατες ευθύνες φέρει και η σημερινή πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που τόσα χρόνια υπηρέτησε αυτή την πολιτική, στήριξε και στηρίζει τον "Καλλικράτη" και που μέλη της υλοποιούν αυτό το σχεδιασμό ως εκλεγμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παράταξη της πλειοψηφίας».

Και καταλήγει: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" έρχονται απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στην Τοπική Διοίκηση. Καλούμε τους απολυμένους, τους συμβασιούχους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δήμο να οργανώσουν τον αγώνα τους και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μην ξεγελαστούν από αυτόκλητους σωτήρες που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν και να τους ξεστρατίσουν από το δρόμο του αγώνα. Το ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα τους. Καμιά απόλυση εργαζόμενου, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στο δήμο της Ρόδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ