Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Χωρίς φερετζέ ενάντια στο δικαίωμα στη δουλειά

Την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις 150 εργαζομένων αντιπαρέθεσε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος

Τη δαμόκλειο σπάθη της ποινικοποίησης των αγώνων επιστρατεύει ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα Φίλιππας Φίλιος προκειμένου να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των 150 συμβασιούχων απλήρωτων εργαζομένων του δήμου (εργαζόμενοι της πρώην δημοτικής επιχείρησης ΑΔΕΙ) που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην εργασία, διεκδικώντας παράλληλα τα δεδουλευμένα τους.

Αντιδρώντας στο πολυήμερο αγωνιστικό μπλόκο των εργαζομένων και το δίκαιο αγώνα τους μπροστά από το δημαρχείο, που οδήγησε στην αναβολή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Φίλιππας Φίλιος απείλησε τους εργαζόμενους με καταφυγή της δημοτικής αρχής σε νόμιμες ενέργειες - υπονοώντας τη Δικαιοσύνη - για να λήξει η κατάληψη του Δημαρχείου, ισχυριζόμενος πως η παρακώλυση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ποινική πράξη.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα τις άθλιες και αυταρχικές αυτές πρακτικές καταλόγισε χωρίς τσίπα ευθύνες στους 150 εργαζόμενους που παλεύουν για να μην πεταχθούν στο δρόμο, καθώς «παρακωλύουν όπως είπε τη λειτουργία της πόλης», κάνοντας λόγο «για «πρόβλημα που έχει ξεπεράσει τα όρια». Δείχνοντας με το «καλημέρα» της θητείας της πως και η νέα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με την προηγούμενη της ΝΔ, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπογράψει μη σύννομες συμβάσεις, δείχνοντας το δρόμο της απόλυσης, εγείροντας ζήτημα «νομιμότητας» του αναφαίρετου δικαιώματος στην εργασία. Προκειμένου μάλιστα οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από το δικαίωμα στην εργασία και να σπάσει τον αγώνα τους, πρόσφερε σε ορισμένους από αυτούς δουλειά με ημερομηνία λήξης για δυο μήνες σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Συνεχίζοντας έτσι την πολιτική καταστρατήγησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, διαιωνίζοντας παράλληλα την εργασιακή και πολιτική ομηρία των εργαζομένων.

Σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάκης Τασούλας κατάγγειλε τις μεθοδεύσεις τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων από τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Φίλιππας Φίλιος, σημείωσε, εφαρμόζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στην απόλυση 150 εργαζόμενους, αδιαφορώντας για το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών τους. Εδειξε στην πράξη το αντιλαϊκό και αυταρχικό του πρόσωπο, φθάνοντας στο σημείο να πει ότι το δικαίωμα στη δουλειά και στην απεργία είναι πράξη ποινικά κολάσιμη. Οι ευθύνες του Φίλιππα Φίλιου και του Νίκου Γκόντα, των δημοτικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι τεράστιες. Η μόνη λύση είναι εδώ και τώρα μονιμοποίηση των συμβασιούχων για να τερματίσει ο εμπαιγμός σε βάρος τους. Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση που εξαπέλυσε ο Φίλιππας Φίλιος πρέπει να συναντήσουν την κατακραυγή και την αλληλεγγύη όλων των σωματείων και του γιαννιώτικου λαού».

Κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου χτες το βράδυ με μοναδικό θέμα το τι μέλλει γενέσθαι με τους 150 εργαζόμενους της ΑΔΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ