Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Απ' τον Αννα στον Καϊάφα

Παράταση στην ανέχεια των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής δίνει η κυβέρνηση με την παραπομπή του θέματος της πληρωμής τους (είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες) στο ...Ελεγκτικό Συνέδριο! Αυτήν την απάντηση έλαβε χτες από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, στη συζήτηση Ερώτησής του χτες στη Βουλή.

Ο υφυπουργός επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθ' όλα νόμιμη, υπάρχει, όμως, και η απόφαση του Επιτρόπου που είναι δικαστική αρχή με βάση την οποία δε θεωρείται νόμιμη η πληρωμή των ενταλμάτων του δήμου» και το θέμα θα «εξετάσει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην πρώτη του συνεδρίαση».

«Η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από τη δικαστική αρχή του Ελεγκτικού Συνεδρίου», τόνισε ανταπαντώντας ο Αγγελος Τζέκης, σημειώνοντας ότι «οι ανεξάρτητες αρχές δρουν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που προτείνεται από την κυβέρνηση». Συνέχισε λέγοντας ότι στην περίπτωση αυτή «πρόκειται να χτυπηθούν λαϊκές οικογένειες», αφού «αν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αρνητική θα σταματήσει η εργασία των συγκεκριμένων εργαζομένων, δε θα πληρωθούν και θα τους πείτε τότε "τραβάτε στα δικαστήρια", δηλαδή να δώσουν από την τσέπη τους, να δανειστούν, για να πάρουν αυτά που δικαιούνται»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ