Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Διπλή κινητοποίηση για τη «σκούπα» στην Υγεία

Με δυο απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα προσδιοριστούν ανάλογα με την προώθηση του νομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», θα απαντήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχυθεί συνολικά η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια.

Την παραπάνω απόφαση πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο υιοθέτησε και την πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) για απεργία στις 10 Φλεβάρη 2011, εφόσον η ΑΔΕΔΥ δεν αποφασίσει απεργία σε παραπλήσια ημερομηνία. Παρά την απόφασή τους, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των υγειονομικών συνδικαλιστικών ηγεσιών με τη στάση και την τακτική που ακολουθούν όχι μόνο δεν μπορούν να αντιταχθούν στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά υπονομεύουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της πάλης των υγειονομικών, καθώς περιορίζονται σε επιμέρους πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής και υιοθετούν τα προσχήματα της κυβέρνησης (σπάταλες, διαφθορά, μαύρες τρύπες στην Υγεία).

Το πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ

Με περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας, αλλά και την ικανοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα πάρουν μέρος οι ταξικές δυνάμεις στις παραπάνω κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στις διεκδικήσεις που κατέθεσε χτες η ΔΗΠΑΚ στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ είναι η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν και ενιαίου καθολικού συστήματος Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος. Ταυτόχρονα, διεκδικούν την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας με ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια. Επίσης, διεκδικούν άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών για πλήρη κάλυψη των αναγκών, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών στο ΙΚΑ και τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη (2010-04-14 00:00:00.0)
Πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα (2010-03-18 00:00:00.0)
Παράταση στον εμπαιγμό για τις προσλήψεις (2009-06-12 00:00:00.0)
Εμπαιγμός σε επανάληψη (2007-03-31 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση εμπαίζει γιατρούς και ασθενείς (2003-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ